Voorsprong op de huizenmarkt: huis met een lage energierekening!

Al weer 3 jaar geleden kregen Nicky (30 jaar) en Chantal (27 jaar)  de sleutel van hun net nieuw gebouwde huis in Meteren. In de zomer is het er aangenaam koel. In de winter is het er aangenaam warm. En hun energierekening? Laag. Gasrekening? Nul.

Nicky: “Het voordeel van zo’n nieuwbouw huis is dat je voor een groot deel zelf kunt bepalen hoe je het wilt. Naast de indeling wist ik ook zeker: In dit huis géén gas!”

Chantal: “Nicky installeert voor zijn werk ook wel eens waterpompen en vond het logisch om er ook één bij ons te plaatsen. Maar ik dacht: Hoezo geen gewoon gas? Dat doet iedereen toch?”

Nicky kende de voordelen al. Chantal niet echt. En nu kwam zo’n ding in haar nieuwe huis! Chantal: “Inmiddels ben ik er natuurlijk blij mee! Al is het alleen maar voor de energierekening. Als ik onze energierekening vergelijk met die van de buren, wordt het wel heel zichtbaar. En zo langzamerhand hoor je steeds meer over de nadelen van gaswinning en over klimaatverandering.”

Gasloos huis: lage energierekening

Nicky: “Niet dat wij met een gasloos huis het grote verschil maken maar alle kleine beetjes helpen, denk ik dan maar. Voor mij is het belangrijk dat het samengaat: geld besparen en dan ook nog eens bijdragen aan een beter milieu.”

Inmiddels hebben ze een ander huis gekocht, ook in Meteren. Hun huidige huis is net verkocht. Nicky: “Het is toch mooi dat je kunt zeggen: Dit is ons huis en als je het koopt heb je een hele lage energielasten.”

Hun nieuwe huis is een bestaande woning in de Laan 1940 – 1945 in Meteren. Nicky: “Het zou zo maar kunnen dat we die helemaal energieneutraal maken. Maar dat zal nog wel even duren.”

Wil jij ook (alvast) gasloos wonen?

Zou je ook graag een lage rekening willen hebben of alvast volledig gasloos willen wonen? Maar je weet nog niet waar je moet beginnen? Op deze site vind je een stappenplan. Liever persoonlijk advies? Vraag een keukentafelgesprek aan met een energiecoach.