Voor en Na. Geen verschil?

Een huis in Deil. De ene foto is genomen op 22 december en de andere twee dagen erna, op 24 december. Geen verschil. Vóór en ná. Toch stond  er op 23 december de hele dag een vrachtauto voor de deur, lagen er slangen in de tuin, hoorde je de hele dag een licht gebrom en er liepen twee mannen rondom het huis of stonden op ladders: De Spouwmuur van het huis uit 1965 werd geïsoleerd.

Marijke Popma woont in dat huis waar de hele dag reuring was en waar geen verschil tussen 'vóór' en 'ná' te zien is. Toch is ze tevreden. Nu al. “Eindelijk hebben we dan de stap gezet om ons huis te isoleren. We wisten natuurlijk al heel lang dat we dit moesten doen, dat we hiermee veel geld op onze energierekening konden besparen en dat dit veel beter voor het milieu is. Maar we stelden het uit. Eigenlijk omdat we opzagen tegen het gedoe: Waar begin je? Hoe weet je nou wat het beste is voor ons huis? En waar vind je een betrouwbare leverancier? Zijn er nog subsidies waar je gebruik van kunt maken? Volgens mij zijn er velen zoals wij: ze willen het wel maar stellen het uit. Die mensen zou ik maar één raad willen geven: kijk op het Energieloket Rivierenland en laat je informeren. Want ik ben nú al blij: het is stukken behaaglijker in ons huis. En wat de energierekening zal doen volgend jaar? Ik heb zo een vermoeden maar dat zullen we wel zien!”

Wil jij ook advies over isolatie?

Wil jij behaaglijker wonen net als Marijke? Maar wil je je graag eerst nog eerst onafhankelijk laten adviseren? Neem contact op met Energieloket Rivierenland, mail, bel, kom langs op het inloopspreekuur of vraag een keukentafelgesprek aan met een energiecoach.