“Met de energieadviseur wordt het wel heel gemakkelijk!”

Besloten om nog een tijd in hun huis te blijven wonen. En wéten dat je op energie wilt besparen. Maar wát moet je eigenlijk aanpakken? En waar begin je dan?

Dat vroeg mijnheer Van den Berg zich ook af. Hij meldde zich bij de gemeente West Maas en Waal. Er kwam een onafhankelijke energieadviseur langs, die alle mogelijkheden eens op een rijtje zette. Van den Berg: “Dat was een goede eerste stap. Die energieadviseur heeft heel rustig en duidelijk de geschikte mogelijkheden voor ons huis voorgelegd. En tegelijkertijd wist zij ons te vertellen welke maatregelen het meest rendabel voor ons zouden zijn.  Want eerlijk is eerlijk: we doen het ook voor de portemonnee. Een hele opluchting toen we alles op een rijtje hadden. Nu wist ik in ieder geval waar ik moest beginnen en waarvoor ik offertes op moest vragen.”

Spookverhalen over isoleren

Ondertussen wekt Huize Van den Berg zelf zonne-energie op door hun nieuwe zonnepanelen. En in maart worden de muren en de vloeren geïsoleerd. Van den Berg: “Dat is iets waar ik heel erg tegenop zag, er doen zich zoveel spookverhalen de ronde. Maar ook dat kon ik goed met de energieadviseur bespreken. Ze heeft me erg goed geholpen. Nu kon ik met een gerust hart offertes opvragen en een bedrijf uitkiezen. Hoe het uitpakt, weet ik nog niet precies, maar daar zullen we volgend jaar meer over weten!”

Ook hulp bij beoordeling van de offertes?

Je hebt offertes aangevraagd van de energiebesparende maatregelen die je wilt uitvoeren. Maar voor welke aanbieder kies je. De goedkoopste? Of degene met de beste reviews? Energieloket Rivierenland kan je op de goede weg helpen tijdens deze keuze. Neem voor onafhankelijk en gratis advies contact met ons op.