Koel als het heet is, warm als het koud is

Wanneer denk je eigenlijk aan een warmtepomp? André Cornelissen uit Dreumel: “Vijf jaar geleden keek ik om me heen naar de mogelijkheden voor een nieuw huis. We kwamen uit in Duitsland waar we serieus naar een mooie bungalow keken. Die bungalow had een heel groot pluspunt: een warmtepomp!”

Toen nog niet zo heel bekend in Nederland maar inmiddels heeft de warmtepomp naast bekendheid ook een hele technische ontwikkeling ondergaan en is de informatie daarover veel toegankelijker. Maar vijf jaar geleden moest en wilde Cornelissen het zelf uitzoeken. Na heel veel onderzoeksuren was het resultaat een nieuw huis, naast zijn oude woning in Dreumel, mét warmtepomp.

Behaaglijk klimaat in huis

Cornelissen: “Wat me zo aanspreekt aan een warmtepomp is het comfort. Daarom durfde ik hier wel in te investeren. En gelukkig maar: we hebben nu al jaren een heel behaaglijk huis, standaard 21 graden, 365 dagen per jaar, ongeacht het weer. Heerlijk koel in de zomer en warm in de winter! Hoe ouder we worden, hoe belangrijker het wordt om het zomers koel te houden. En dat gaat perfect met een warmtepomp.”

100% onafhankelijk van energieleveranciers

Toen de bouw van het huis en de installatie van de pomp achter de rug waren, bekeek Cornelissen de situatie nog een keer: er konden nog wel zonnepanelen op het dak. Hiermee zou Huize Cornelissen helemaal onafhankelijk zijn van energieleveranciers: hij wekt zijn energie inmiddels 100% zelf op.

Hulp bij je uitzoekwerk

André Cornelissen heeft 5 jaar geleden heel veel uitzoekwerk zelf verricht. Jij kan hiervoor gebruikmaken van het Energieloket Rivierenland. Neem contact met ons op en wij helpen je graag verder bij al jouw vragen over energiebesparing en het opwekken van energie.