“Inmiddels zijn er betere spullen te krijgen, maar wij zijn blij dat we toen doorgepakt hebben!”

“20 Jaar geleden alweer… toen kochten wij een oud dijkhuisje in Alem. Op advies van bouwkundigen hebben wij het gesloopt en er een nieuwe woning op gebouwd.  Gelukkig waren wij toen al met verduurzaming bezig.”

“Allereerst is er een mechanische ventilatie aangebracht in combinatie met een warmtepomp. Wij vinden een gezond binnenklimaat erg belangrijk, dus dat was een logische stap. De warmtepomp haalt de energie uit de afvoerlucht van onze woning, die anders gewoon, ongebruikt weg zou gaan. Met deze energie wordt een warmwaterboiler van 300 liter verwarmt.”

“Met zonnepanelen is onze energierekening drastisch verlaagd”

“Vervolgens zijn wij ons meer gaan verdiepen in mogelijkheden om ons huis te verduurzamen. Zo zijn wij toen op zonne-energie uitgekomen. De zonnepanelen zijn inmiddels  alweer 6 jaar oud. Hiermee is de energierekening drastisch verlaagd. Wij hebben eigenlijk nog een paar zonnepanelen nodig, maar daar is  geen ruimte meer voor. Ik zou het jammer vinden als de vooraanzicht van mijn huis zouden bepalen. Dus daar moet ik nog iets op verzinnen.

Sinds 4 jaar hebben wij een pelletkachel aangeschaft die aangesloten is op ons verwarmingssysteem. Hiermee vervangt hij de gasgestookte cv-ketel. Deze investering heeft onze gasrekening (propaan) drastisch verlaagd.“

Ondanks modernere systemen nog steeds profijt!

“Inmiddels zijn de systemen om je huis te verduurzamen verbeterd en is er ook veel meer informatie beschikbaar en toegankelijk. Maar wij zijn erg blij met onze keuze van toen om voorop te lopen.  We hebben er nog steeds veel profijt van, óók op financieel gebied.”

Energieloket Rivierenland en Martien helpen je graag een stap verder

Ben je ook geïnteresseerd in het verduurzamen van je huis? En wil je Martien daarover het hemd van het lijf vragen?  Dat kan! Hij staat je graag te woord. Stuur ons een berichtje en we regelen het.