“Ik ben ondernemer genoeg om in te zien dat zonnepanelen rendabel zijn”

Martin van den Oord woont in Ammerzoden. Naast zijn huis staat zijn bedrijfshal, waarvan de dakbedekking vervangen moest worden. Van den Oord: ”Ik moest er toch mee aan de gang en toen heb ik me maar eens verdiept in zonnepanelen. Ik ben ondernemer genoeg om in te zien dat dat rendabel is. En bovendien is dit ook nog eens veel beter voor het milieu. Fossiele brandstoffen raken nu eenmaal op en we moeten onze aardkloot toch een beetje fatsoenlijk achterlaten.”

Rendabel is het zeker. De 32 zonnepanelen die Van den Oord op het dak heeft laten leggen leveren zo’n 9.000 Kw per jaar op. “Dat is genoeg voor mij en de huurder van die hal. Gewoon, alles opgewekt met de zon die toch al schijnt. Nu is bij mij de dakligging niet de meest ideale. Mijn zwager heeft een dak pal op het zuiden, die wekt met 18 panelen hetzelfde op. Tja, je kan moeilijk je pand even draaien. Maar dat hoeft niet, ik ben erg tevreden!”

Van den Oord is ondertussen lid geworden van de energiecoöperatie Bommelerwaar. “Geweldig, hoe bevlogen bijvoorbeeld Antje van Ginneken is. Zij en meer mensen van de coöperatie steken hun handen behoorlijk uit de mouwen om duurzame energie toegankelijk te maken voor onze regio, mensen zoals ik daar enthousiast voor maken en hen helpen. Wees eerlijk: zulke mensen hebben we juist nu hard nodig in onze maatschappij. Ik bewonder dat heel erg!”

Zijn zonnepanelen geschikt voor mijn woning?

Wil je ook energie en geld besparen met zonnepanelen maar weet je niet of jouw woning daar geschikt voor is? Doe de zonnepanelen check en weet binnen 2 minuten hoeveel je investering gaat kosten en opleveren. Liever persoonlijk advies? Vraag een gesprek aan met een energiecoach.