Eén straat, één brief: energiebesparing voor de hele buurt!

Olga Ellerman woont in Culemborg en bespaart straks energie en dus geld. En met haar 12 andere gezinnen in de Jan van Riebeekstraat. Een geslaagde straataanpak? Ja! Olga Ellerman nam het initiatief.

Olga: ”Ik wist dat ik de muren wilde isoleren: de warmte lekt aan alle kanten ons huis uit. Toen ik het een en ander had uitgevogeld wist ik dat ik deze investering binnen een paar jaar terug kan verdienen met veel minder energie en een veel lagere energierekening. Toen bedacht ik me: waarom pakken we dit niet gezamenlijk aan?”

32 brieven, 11 positieve reacties

Olga schreef een brief waarin ze over haar isolatieplannen vertelde en vroeg of haar buren misschien interesse hadden want zij wilde hen dit niet onthouden. Ze stopte deze brief in de 32 brievenbussen, 11 buren reageerden positief.

Opvragen offertes

Olga: “Veel buren dachten er al langer aan om het te doen, maar deden het op de een of andere manier niet. En dan is zo’n brief toch wel weer een duwtje in de goede richting. Ik heb twee offertes opgevraagd. Uiteindelijk hebben we voor Vink Isolatie Culemborg gekozen. Vink regelde de afspraken, de definitieve prijzen en betalingen met ieder huishouden apart. Dat contact is goed verlopen”.

Isolatie-operatie

En nu, op 14 september,  is het druk in de straat: er staat een vrachtauto van Vink,  er staan ladders tegen de gevels, er liggen slangen over het trottoir, er lopen mannen rond die er anders niet zijn: er wordt gewerkt.

Olga: “Gister was mijn huis aan de beurt. Ze boren gaatjes in de muur, spuiten daar het isolatiemateriaal in en maken die gaatjes keurig dicht. Je moet wel heel goed kijken, wil je het nog zien”.

Volgende week is het weer rustig in de Jan van Riebeekstraat. Dan zie je niks meer van deze buurt isolatie-operatie, alleen de lagere gasmeterstanden zullen hieraan herinneren.

Wil je ook met je buurt de energierekening aanpakken?

Het zet natuurlijk veel meer zoden aan de dijk als je met de hele straat energie gaat besparen. Dat levert niet alleen meer op voor het milieu maar ook collectief voordeel.

Titel

Hier kunt u uw tekst plaatsen