Flinke energiebesparing in een jaren ’30-huis

Een huis uit 1935, karakteristiek voor een rijtje huizen aan de Badweg in Geldermalsen.  Enkelsteens, en dát betekent bijna altijd een hoge gasrekening!

Dat was voor Jan en Karin de Zee het begin van het denken naar een duurzame oplossing voor energiebesparing. Jan:” Tja, aan die hoge gasrekening waren we wel gewend, maar ik snap ook  wel dat we echt zuiniger met energie om moeten gaan. Mijn collega doet al erg veel aan energiebesparing en energieopwekking. Dat zet je toch aan het denken: dat kan ik toch ook!”

“Ik wil een betrouwbare aannemer”

De benodigde informatie kregen Jan en Karin van de bewuste collega en een buurman. Daarna werd de knoop snel doorgehakt en kon de offerte worden opgevraagd. Jan: “Nee, ik ga niet shoppen bij allerlei aannemers en op zoek naar het goedkoopste. Ik wil een betrouwbare aannemer, die zijn afspraken nakomt en netjes werkt. En hij moet uit de buurt komen. Ook belangrijk.” Zo gezegd zo gedaan. Bouwbedrijf Bron nam de klus aan en zorgde voor de muurisolatie van aan de buitenkant, waarbij isolatiemateriaal tegen de buitenkant van de muren wordt geplaatst. Daarna worden de muren weer keurig gestuukt.

De klus zit er inmiddels op. Drie van de vier muren zijn dan geïsoleerd. Karin: ”De voorgevel hebben we niet laten doen, dat zou zonde zijn. De gevel is zo karakteristiek voor het huis. En de drie andere muren zorgen al voor een enorme energiebesparing! Het zou ons ongeveer de helft schelen. Naast het comfort ook nog een financiële besparing. We zullen het zien!“

Ook energie besparen?

Het Energieloket Rivierenland biedt onafhankelijk advies over energiebesparing. Het maakt niet uit in welke fase je van de verbouwing bent, als je het prettig vindt om even de sparren een kenner kun je contact met ons opnemen.