Arjen uit Tiel vlogt over z’n duurzame verbouwing na brand

2021

Op 3 december 2020 brandt het dak van de familie Sijpkes af. Arjen liep een ommetje toen zijn slimme brandinstallatie hem een seintje gaf. Gelukkig is er niemand gewond geraakt bij de brand maar  het had wel een behoorlijke mentale impact. Toch weten Arjen en zijn familie de situatie om te draaien naar iets positief. Ze zien dit als een kans om het herenhuis uit 1870 direct te verduurzamen: “Als alles er toch uitgaat, dan maar in één keer goed én duurzaam”.

“De brand was dermate groot dat alles er uitgetrokken moest worden. Het dak, de plafonds, de wanden, alles. Ook staat er bluswater in de kelder. We staan samen met de bouwers voor een enorme klus. Gelukkig bestaat de dag uit 24 uur.”

Kiezen voor gasloos

De familie Sijpkes kiest ervoor om het huis zo te verbouwen dat ze aardgasloos kunnen wonen. “Het liefst NOM (nul op de meter) of anders een BENG (Bijna Energie Neutraal Gebouw). We hebben in 1999 al eens een verduurzamingslag gemaakt door veel te isoleren, maar nu krijgen we de kans om direct alles groot aan te pakken”.

Vlog over duurzaam verbouwen

Op zijn persoonlijke Facebookpagina en het openbare Youtubeaccount ‘Duurzaam verbouwen anno 2021’ deelt Arjen de vorderingen: “Op dit moment heb ik voornamelijk beelden gedeeld van al het sloopwerk, maar vanaf volgende week wordt het leuk: dan komt er een nieuw dak op”!

Onafhankelijke informatie

“Ik kwam een advertentie tegen van Energieloket Tiel en ik was benieuwd wat ze van mijn verbouwplannen vonden. Omdat het energieloket samenwerkt met de gemeente Tiel, had ik hier wel vertrouwen in dat ze echt onafhankelijk zijn. Dit heeft opgeleverd dat ik een warmteverliesberekening heb laten doen en dat ik gericht verschillende offertes kon aanvragen voor verwarmen en energie opwekken.”

Offertes vergelijken is verrekte lastig

“Het vergelijken van de offertes is verrekte lastig, zelfs voor mij, terwijl ik al wat kaas heb gegeten van de technieken als warmtepompen en zonnepanelen. Dit laat maar weer zien voor wat voor moeilijke opgave we staan in Nederland. Het is goed dat onze gemeente een energieloket heeft!”

We blijven je op de hoogte houden van de duurzame verbouwing van Arjen en zijn familie. Volg ons op Facebook om niets te missen.

 

Gratis keukentafelgesprek met een energiecoach

Wil je je persoonlijk laten informeren? Onze energiecoaches werken vrijwillig voor het energieloket. Ze hebben kennis van duurzaam wonen en dragen dit graag over op andere woningeigenaren.

Ik wil een gesprek met een energiecoach aanvragen!