Gezocht: (vrijwillige) energiehulp

Ga aan de slag als energiehulp

Hulptroepen gezocht!

Help jij de inwoners van gemeente Buren, Culemborg, Maasdriel, Tiel, West Betuwe en Zaltbommel met het verlagen van hun energierekening?

Voor een grote energiebesparende actie in een aantal gemeenten in de regio Rivierenland zoeken wij vrijwilligers die een paar uurtjes per week bewoners helpen met het verlagen van hun energierekening. Bijvoorbeeld door het aanbrengen van kleine maatregelen zoals radiatorfolie of ledlampen. Of maak gewoon een praatje en geef energiebesparende tips!

Lijkt je dit leuk en ben je voor minimaal 2 uur per week beschikbaar, dan is dit iets voor jou!

Wat ga je doen?

Als energiehulp kom je op afspraak bij de mensen thuis. Het gros zal een gratis energiebesparingspakket hebben besteld. Zij hebben aangegeven dat ze bezoek willen hebben van een energiehulp. Dat kan zijn omdat ze graag hulp willen hebben met bijvoorbeeld het vervangen van hun lampen of het bevestigen van de radiatorfolie achter de radiator.

Wat verwachten wij van je?

Je bent vriendelijk, sociaal en je wilt graag een gesprekje aangaan met mensen die daarvoor gekozen hebben. Je vindt het leuk om zo jouw steentje bij te dragen aan het verlagen van de energierekening van bewoners.

Wat bieden wij?energiehulp aanvragen

Je wordt onderdeel van het leuke en enthousiaste team van het energieloket. Je wordt begeleid in de uitvoering van deze klus, die naar verwachting maximaal 7 maanden duurt. Je krijgt een training van één dagdeel waarmee je precies weet wat je moet doen en hebt dan een houvast voor de gespreksvoering. Naast de reiskostenvergoeding keren we je een vrijwilligersbijdrage per gesprek uit.

Aanmelden

Wil jij energiehulp worden? Mail ons dan meteen even. Wij nemen dan snel contact met je op en spreken een en ander door. Op basis van dit gesprekje kun je aangeven of je je ook echt wil inzetten als energiehulp.

Mail naar: [email protected]
t.a.v. Boukje Hamersma
of bel: 0345 – 50 40 12

Wat doet het energieloket eigenlijk?
Energieloket Buren, Culemborg, Maasdriel, Tiel, West Betuwe, West Maas en Waal, Neder-Betuwe en Zaltbommel zijn onderdeel van Energieloket Rivierenland en helpt alle inwoners met onafhankelijk advies om hun woning te verduurzamen. Dit doen we door het geven van informatie via de website, webinars maar ook zorgen we ervoor dat inwoners persoonlijk geholpen worden via bijvoorbeeld de telefoon, het lokale energieloket en huisbezoeken. Energieloket Rivierenland is een initiatief van de 8 gemeenten uit de regio. Kijk voor meer informatie: www.energieloketrivierenland.nl.

Blijf op de hoogte

Meld je, net als 12.000 woningeigenaren in de regio Rivierenland, aan voor de nieuwsbrief van het energieloket en blijf op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van energie besparen en opwekken in je gemeente.

Meld je aan voor de nieuwsbrief!