Groeten uit Sint-Maarten

Ahoy! Hier een bericht van de Wylde Swan. We varen nu op een westelijke koers richting Sint Maarten en zijn ongeveer halverwege de reis. Wij stellen u middels deze mail graag op de hoogte van de vorderingen van Jelke Mohrmann. Op het gebied van het schoolwerk, het zeilen, maar zeker ook op persoonlijk vlak en geven een inzicht van het mooie avontuur dat wij hier aan boord met elkaar beleven.

Onze reis, de eerste weken

Ons avontuur is begonnen op 9 november in alle vroegte op Schiphol. Om 05.30 was iedereen aanwezig en voorzien van een prachtige rode Masterskip hoodie. De vliegreis verliep heel soepel met een tussenstop in Madrid naar La Coruña. Daar stond een bus klaar die ons in ca 25 minuten naar de boot bracht. We werden hartelijk welkom geheten door een zeer enthousiaste crew. De spullen werden uitgepakt, iedereen kreeg een bunk of hangmat toegewezen. Duidelijk werd dat we nog tot en met donderdag in de haven zouden blijven met name om even te wennen aan de structuur van de dag aan boord. Na de eerste overheerlijke maaltijd van Tina de kok lag iedereen behoorlijk vroeg in bed na een vermoeiende reisdag. Vanaf woensdagochtend werd het ritme van ontbijt om 7.00 uur, zelfstudie in de ochtend, lunch, Happy Hour (dagelijkse schoonmaak van de boot door trainees), middagprogramma met instructie en avondeten opgepakt. Zes dagen per week is de dag zo ingedeeld. Op de zevende dag, lazy day, is er geen zelfstudie programma. De eerste dagen hebben we daarnaast vooral tijd besteed aan kennismaking en groepsvorming.

Op donderdag 11 november voeren we rond vier uur tot ieders enthousiasme uit richting Tenerife. We kwamen meteen terecht in een zee met heel veel deining. Na een paar uur varen zagen we een school dolfijnen op een paar honderd meter afstand: wat geweldig mooi. De volgende ochtend zwemmen er drie orka’s een tijdje met ons mee: nog mooier, wat een cadeautje!!! De deining zorgt er helaas wel voor dat een aantal van ons zeeziek worden. Door de goede zorgen van de scheepsarts is bijna iedereen na enkele dagen hersteld, een enkeling heeft er langer last van. Vanaf de eerste vaardag gaan de trainees ook de wacht mee draaien in shifts van 2 uur tussen 18.00 uur en 02.00 uur. In de ochtend zit iedereen weer fris en fruitig om 8.00 uur aan de zelfstudie. Zodra het kan gaan de zeilen omhoog en kan de motor uit. Wat een fraai gezicht, de zeilen vol in de wind en een dansende Wylde Swan in de golven. Met een snelheid van 7 a 8 knopen gaan we richting Canarische eilanden. Ook na ruim een dag valt de verbinding met internet weg waardoor er geen contact met thuis meer mogelijk is. Dat brengt veel rust aan boord. We hebben een kleine 1000 mijl te varen en hebben een koers die even richting Madeira naar de hoofdstad Sante Cruz op Tenerife gaat.

Na precies een week varen komen we daar aan op donderdagmiddag 18 november. Voordat we aan wal liggen heeft iedereen al contact gehad met familie en vrienden. Vanaf nu zijn we weer “connected” en daardoor ook meer met onszelf bezig. De trainees mogen de eerste avond aan wal en worden uiterlijk 21.00 uur aan boord verwacht. We krijgen bezoek van twee schoolleiders uit Nederland die een onderzoek komen doen naar de kwaliteit van het Masterskip programma. Zij praten met trainees, crew en teachers en zijn op een prettige manier te gast. Ook gaan zij mee op zaterdagmiddag met de eerste excursie naar een klimbos in de buurt. We reizen met de bus heen en daar maakt Sacha, een van de docenten, een ongelukkige val waardoor haar elleboog uit de kom schiet. Na behandeling in het ziekenhuis kan zij gelukkig aan boord blijven. De trainees genieten van de klimpartij evenals van het surfen de volgende dag (zondag 21 november) in Christianos. Iedereen doet fanatiek mee in twee groepen. Rond 19.30 zijn we terug in Sante Cruz. De bus zet ons af in het centrum en de trainees zijn vrij tot 22.30 uur. In groepen schieten ze de stad in om wat te eten en te chillen aan de wal. Dit is de laatste kans want morgenmiddag vertrekken we richting Sint Maarten.

Om 16.00 uur galmt de scheepshoorn van de Wylde Swan door de haven van Sante Cruz. We zijn los en vertrekken voor de grote oversteek. Drie dagen aan de wal is genoeg en we verlangen weer naar het vaarritme. De eerste dagen zal er weinig wind zijn maar daarna lijkt er toch een zicht op voldoende wind als eerst koers richting Kaapverdië wordt gezet. Op dinsdag 23/11 hebben we onze tweede lazy day deze reis, de wind ook. Het is werkelijk windstil, de oceaan zo vlak als een spiegel. We staan een uurtje later op, de lunch en het avondeten wordt door de trainees verzorgd. Iedereen is uiterst relaxed. Om 13.00 uur kondigt Tsjerk (onze kapitein) aan dat het weer tijd wordt om de klok een uur terug te zetten want we varen immers in westelijke richting. Daarnaast geeft hij ook aan dat het een prima moment is voor een ocean-swim. Luid gejoel klinkt op. De boot wordt stilgelegd en om 16.00 uur sharp springen met nagenoeg alle trainees en crew in water van bijna 4 km diep. Wat een ervaring!! De trainees durven zelfs van het kluivernet te springen: een hoogte van ca 4 m. We raken niet uitgepraat over deze unieke gebeurtenis.

De avond valt vroeg in omdat de tijd verzet is. Plotseling verandert het schip van koers omdat er mogelijk hulp verleend moet worden bij een schip in nood. Gelukkig wordt de boot met immigranten opgepikt door de kustwacht voordat wij er zijn zodat wij onze koers richting Sint Maarten weer kunnen voortzetten. We hebben de wind mee. Met volle zeilen blazen we richting de overkant. Van donderdag op vrijdag trekt de wind verder aan naar 5 á 6 Bft. De boot schommelt flink en het is nu oppassen geblazen zowel binnen als buiten. Altijd een hand beschikbaar om je vast te houden is de regel nu. De golven slaan regelmatig over boord en een golf-shower is aan de orde van de dag. Maar ook dit went weer en op zaterdag en zondag zitten we weer in ons gewone ritme. De vliegende vissen springen inmiddels met enige regelmaat niet alleen over de golven, maar ook op dek. Op 2 december zwemmen er een klein half uur twee walvissen met ons mee. Wat ontzettend gaaf!!

De zelfstudie

Vanaf de eerste dag nemen de trainees de zelfstudie heel serieus. Ze werken geconcentreerd aan hun taken ondanks dat ze op een wiebelend schip zitten. Velen werken heel zelfstandig en hebben nauwelijks vragen, behalve over wiskunde dan. Als docenten hebben we tijd om de groep te observeren en wat voorbereidingen te treffen voor onze overige workshops en afstemming met de sailtraining. Ook nu we al bijna op de helft zijn blijft de werkhouding erg goed tijdens het schoolwerk. Blijkbaar hebben we een gemotiveerde groep trainees aan boord zowel voor wat de reis van ze vraagt als voor hun schoolwerk. Inmiddels hebben we ook twee toetsdagen achter de rug. Ook die verlopen soepel en gedisciplineerd. Wel hebben de trainees tijdens de eerste dagen dat we varen last van opkomende zeeziekte. Dan lukt het minder goed om binnen je werk te doen. De oplossing is dan om leeswerk te doen aan dek. Het maken van opdrachten lukt daar niet. Na enkele dagen neemt de zeeziekte af maar blijken de trainees toch veel ‘leeswerk’ te hebben. Het kost geen moeite om ze dan weer aan het werk te krijgen.

De groep

De trainees hebben zich snel ontwikkeld tot een gezellig groep met veel energie. Er wordt vaak muziek op gezet, (kaart)spellen gespeeld, en gezongen. Ook hebben we al twee film- en twee voorleesavonden gehad. Zoals eerder beschreven had zeeziekte invloed op de energie van de groep in het begin. Het grootste deel is op een bepaald moment zeeziek geweest en veel trainees waren erg moe. Echter, ze bleven hun best doen voor hun studie maar zagen ze tegen het eind van de dag wel een beetje van vermoeidheid indutten. Inmiddels zijn de trainees heel actief en beginnen ze betere zeebenen te krijgen. We hebben met elkaar een gezamenlijke set regels opgesteld, zoals wanneer het stil moet zijn en wat er wordt verwacht qua opruimen en dat je elkaar respecteert in de keuze om iets wel of niet te durven zoals spannende dingen. De trainees kijken erg uit naar het komende deel van de reis, waarin we (onbewoonde) eilanden bezoeken. Binnenkort starten de trainees met hun stages voor hun toekomstige rol tijdens de scheepsovername.

Sailtraining

De eerste weken hebben de trainees verschillende sailtrainingen gevolgd. Hierbij leren ze onder andere de namen van de zeilen, de lijnen, trimmen, navigeren en manoeuvres uitvoeren. Daarnaast is er ook nog de nachtwacht. Hier worden routinecontroles op het dek en in de machinekamer gedaan. Het schip moet immers ’s nachts ook door blijven draaien. Deze kennis hebben ze straks nodig als zij de boot volledig over gaan nemen, de zogenoemde ‘ship take over’. Hiervoor gaan ze twee dagen meelopen met een bemanningslid om gedetailleerdere kennis op te doen. De rollen die ze kunnen gaan vervullen zijn:

  • Captain (de eindverantwoordelijke aan boord en de wachtleider van één van de wachten
  • Mate (stuurman, ondersteuning van de kapitein en wachtleider)
  • Bosun (bootsman, verantwoordelijk voor de organisatie op dek en de planning van het onderhoud, onderdeel van de wacht
  • Deckhand (matroos, uitvoering van zeilhandelingen en onderhoud, onderdeel van de wacht)
  • Doctor (scheepsarts, verantwoordelijk voor de medische veiligheid aan boord, inclusief alle medische materialen)
  • Engineer (scheepswerktuigbouwkundige, verantwoordelijk voor alle technische systemen aan boord)
  • Chef (scheepskok, verantwoordelijk voor maaltijden en voorraden)
  • Interior manager (verantwoordelijk voor hygiëne en voorraden)
  • Teacher (verantwoordelijk voor schoolwerk, groepsdynamica, excursies en extra lessen)

Extra lessen

In de middag is er ruimte voor extra lezingen, lessen of workshops. De zeilboot en omgeving zijn immers een soort levend laboratorium: een uitstekende plek om lessen ‘in het echt’ te doen. Enkele voorbeelden zijn de natuurkunde achter de zeilen (“Waarom gaat de boot vooruit?”) of de wiskunde achter een koers uitzetten en navigeren (“We willen naar dit punt. Hoe?”). Deze lessen worden afwisselend gegeven door de nautische crew en de docenten. De docenten vullen dit hiernaast nog aan met hun eigen expertise, afhankelijk van hun vakgebied. Zo zijn er interactieve lessen over bijvoorbeeld het weer en het klimaat en lezingen over de geschiedenis van het gebied en de eilanden die we bezoeken. Op het dek is een pijlinktvis aangetroffen die samen met de trainees is ontleed. Ook wordt er een onderzoek uitgevoerd naar de gezondheid van de trainees waarbij ze fysieke tests uitvoeren en statistisch gaan analyseren.

Terug naar het overzicht

Lees ook de andere blogs van Jelke, kom meer de weten over de Masterskip, de route en wat hij leert over energiezuinig reizen.

Terug naar het overzicht