Sailmail #3

Vanuit Sint Maarten

Ahoy allemaal, deze week is de week van de ship take over. Ik ben 2 keer bosun, bootsman. Dat is super leuk, de eerste dag was het echt chaos omdat niemand echt goed wist wat hij of zij moest doen. Maar de volgende dag liep het heel soepel. We zijn met de eerste dag van een baai naar een andere gezeild en de 2e dag wilden we Sint Maarten ronden, maar dat kon helaas niet omdat we dan niet op tijd zouden aan komen. Dus zijn we omgekeerd en zijn we weer op precies de zelfde plek geankerd.

Voor anker liggen

Als we voor anker liggen dan zwemmen we heel veel. We mogen dan ook uit het net dat aan de voorkant van de boot hangt springen. Maar ik vind van de paal die aan de voorkant van de boot zit het leukste om vanaf te springen. Dat is zo’n 4.5 meter boven water. Maar zwemmen is niet het enige wat we aan boord doen. In de nacht hebben we ankerwacht, de Swan mag natuurlijk niet wegdrijven doordat het anker los komt van de bodem. Dat zijn hele leuke wachten omdat er niet zoveel hoeft te gebeuren. We kunnen muziek luisteren en soms een film kijken als het rustig is. Dat is natuurlijk super leuk.

Laatste week

Ik vind het wel jammer dat dit nu al de laatste week van deze fantastische reis is. Maar ik heb 6 fantastische weken gehad met een super gezellige groep.

Frikandelbroodje

Als ik thuis kom zou ik graag als we naar huis rijden een frikandelbroodje willen eten, voor lunch lust ik wel een lekker gebakken eitje en voor het avond eten zou ik graag de allerlekkerste boerenkoolstamppot van papa willen eten.:)

Terug naar het overzicht

Lees ook de andere blogs van Jelke, kom meer de weten over de Masterskip, de route en wat hij leert over energiezuinig reizen.

Terug naar het overzicht