VvE ISDE: subsidie duurzame energie

Per januari 2023 is er één regeling voor het volledig verduurzamen van het VvE-gebouw: SVVE. Deze vervangt de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) en de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) voor VvE’s. Met de SVVE verandert er een aantal subsidiemogelijkheden en -voorwaarden die gunstiger zijn voor VvE’s.

De subsidieregelingen voor het verduurzamen van VvE’s zijn vereenvoudigd en verbreed. Dit komt nu samen in de Subsidieregeling Verduurzaming voor Verenigingen van Eigenaars (SVVE). Deze start in januari 2023 en loopt tot in ieder geval 2028. Ook worden de financieringsmogelijkheden voor VvE’s via de energiebespaarlening van het Warmtefonds uitgebreid.

Wijzigingen en inhoud regeling
Met de SVVE is het mogelijk om al bij één isolatiemaatregel subsidie aan te vragen, tot 1 januari gold dit vanaf twee maatregelen. Ook is het maximale subsidiebedrag per appartement verhoogd van € 10.000 naar € 15.000.

Via de SVVE-regeling kunnen Verenigingen van Eigenaars (VvE’s), woonverenigingen en wooncoöperaties subsidie aanvragen voor energiebesparende maatregelen, warmtetechnieken, energieadvies en een oplaadpuntenadvies. Er is een budget beschikbaar van € 48,5 miljoen tot en met 31 december 2027. Voor oplaadpunten is een apart budget van € 510.000 beschikbaar tot en met 31 december 2023. Het budget wordt verdeeld op volgorde van binnenkomst. Ga naar de website van RVO voor meer informatie over de SVVE-regeling.

De Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor zakelijke gebruikers is bedoeld voor het verduurzamen van gebouwen en installaties van bedrijven, verenigingen, VvE’s en instellingen met een KvK-nummer.

Onafhankelijk energieadvies voor je VvE

Voor onafhankelijk energieadvies voor de schil van je VvE verwijzen we je naar Energie Samen Rivierenland. Voor jouw eigen gedeelte van de woning kun je bij het energieloket terecht met je vragen.

 

Blijf op de hoogte

Meld je, net als 18.000 woningeigenaren in de regio Rivierenland, aan voor de nieuwsbrief van het energieloket en blijf op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van energie besparen en opwekken in je gemeente.

Meld je aan voor de nieuwsbrief!