Past een warmtepomp in mijn huis?

Als je een installatiebedrijf om een aanbieding vraagt, kan je meteen deze vraag stellen. Zij weten hoe groot de installaties zijn en zullen ter plaatse overleggen waar de warmtepomp geplaatst kan worden. Er zijn verschillende soorten warmtepompen:
- De hybride warmtepomp (naast een ketel) is ca. 25x45x90 cm. Deze is betrekkelijk klein en kan bijna altijd geplaatst worden. Er hoeft verder niets aan de installatie te veranderen.
- Een volledige (all-electric) warmtepomp (zonder ketel) op lucht of zonlicht is ca. 70x80x180 cm. Je hebt dan te maken met de warmtepomp inclusief boilervat (voor warm tapwater) en de buiten-unit of PVT-collector (collector voor zonne-energie). Per onderdeel moet dan worden bekeken waar deze geplaatst zouden kunnen worden. Verder is het van belang dat de warmteafgiftesystemen geschikt zijn. Vaak wordt vloerverwarming in de woonvertrekken en convectoren in de slaapkamers gekozen.
- Een warmtepomp kan ook met warmte uit de bodem werken. In dat geval is de warmtepomp zelf gelijk aan de hierboven genoemde, maar hoef je geen plek te zoeken voor de buitenunit of collector. Wel moet er ruimte zijn om een bodemwarmtewisselaar in de grond aan te brengen.    

Nog op zoek naar antwoorden?

Staat je vraag er niet tussen? Het energieloket helpt je graag verder. Je kunt ons bellen, e-mailen of binnenlopen tijdens ons inloopspreekuur.

Neem contact op