Ik wil graag een warmtescan voor mijn woning, kan dat?

Dit artikel is gepubliceerd op 6-7-2022 en gebaseerd op de dan bekende cijfers en informatie.

Je kunt bij het energieloket geen warmtescan aanvragen. Ze worden wel gedaan door commerciële bedrijven.. Aan een warmtescan zijn kosten verbonden.

Hieronder vind je algemene informatie voor het uitlaten voeren van een warmtescan. Voor het maken van een goede scan is wel een buitentemperatuur nodig van maximaal 5°C en de woning dient goed 24 uur lang warmgestookt te zijn. Voor betrouwbare foto's dient de verwarming een uur van tevoren weer afgeschakeld te worden. Verder moeten de gevels droog zijn en er mag in de uren vóór de scan geen zon op de gevels hebben gestaan. Het is daardoor met het huidige klimaat nog maar zeer beperkt mogelijk om warmtescans uit te voeren.

Bij een warmtescan is er aan de binnenkant meer te zien dan aan de buitenkant. De temperatuurverschillen zijn binnen groter en de buitenlucht wordt vaak naar binnen gezogen (door de mechanische ventilatie of door thermische trek) waardoor je binnen kan zien waar de koude lucht binnenkomt. Bovendien kan je van binnenuit de begane grondvloer en het dak meenemen.

Zie ook de website van MilieuCentraal.

Nog op zoek naar antwoorden?

Staat je vraag er niet tussen? Het energieloket helpt je graag verder. Je kunt ons bellen, e-mailen of binnenlopen tijdens ons inloopspreekuur.

Neem contact op