Ik wil flink verduurzamen, hoe financier ik dat het beste?

Het is natuurlijk slim om eerst te kijken welke subsidies er zijn. Vervolgens zijn er twee mogelijkheden voor het lenen van geld:
- een duurzaamheidslening: bij veel gemeentes kan je een duurzaamheidslening aanvragen en via het rijk kan je de Energiebespaarlening aanvragen. Je kan hier tot max. € 25.000,- lenen voor een lage rente. Een enkele bank heeft een duurzaamheidslening waar je een hoger bedrag kunt lenen. De looptijden zijn 10 tot 15 jaar.
- de hypotheek: bij enkele hypotheekverstrekkers kan je de hypotheek verhogen tot max. 106% van de waarde van je huis als je aan de inkomenscriteria voldoet. Sommige banken verhogen dan de rente, maar er zijn ook banken die de rente juist verlagen als je de woning verduurzaamd. De hypotheek verhoging kan alleen via de bank waar je hypotheek loopt. De looptijd is hetzelfde als van je hypotheek. Dat kan dus een langere periode zijn dan bij een duurzaamheidslening.

Nog op zoek naar antwoorden?

Staat je vraag er niet tussen? Het energieloket helpt je graag verder. Je kunt ons bellen, e-mailen of binnenlopen tijdens ons inloopspreekuur.

Neem contact op