Hoe duur is energieadvies?

Dit artikel is gepubliceerd op 6-7-2022 en gebaseerd op de dan bekende cijfers en informatie.

Je kunt op verschillende manieren advies krijgen:
- Je kunt met je vragen naar het lokale fysieke Energieloket gaan of het Energieloket bellen of mailen met je vragen. Dit is gratis.
- Je kunt een gratis gesprek hebben met een energiecoach bij jou thuis. Dit is een vrijwilliger die een korte opleiding heeft gevolgd. Deze kan je op weg helpen als je zelf nog niet zoveel kennis hebt. Kijk op de website van het Energieloket op de pagina energiecoach daar kan je een gesprek aanvragen. De energiecoach kan je helpen met het invullen van het Woondossier. Hiermee krijg je inzicht in mogelijke maatregelen met kosten en besparingen.
- Als je met specifieke vragen zit of je hebt een EPA-W-advies nodig voor je hypotheek of je wilt op hoog niveau aan de slag (aardgasvrij, energieneutraal, nul-op-de-meter) of je gaat een monument verduurzamen dan ben je het beste geholpen met een adviseur met specifieke ervaring op het betreffende gebied. Dit zijn externe partijen. Het Energieloket kan je helpen met het vinden van een geschikte adviseur. Aan dergelijke adviezen zijn kosten verbonden. De kosten zijn afhankelijk van het type advies, het woningtype, de omvang van de woning en de beschikbare informatie. Vraag de adviseur eerst om een offerte alvorens opdracht te geven. Vind een adviseur op de website Verbeterjehuis.nl.

Nog op zoek naar antwoorden?

Staat je vraag er niet tussen? Het energieloket helpt je graag verder. Je kunt ons bellen, e-mailen of binnenlopen tijdens ons inloopspreekuur.

Neem contact op