Heeft mijn gemeente plannen voor een collectieve warmtevoorziening?

Dit artikel is gepubliceerd op 23-11-2022 en gebaseerd op de dan bekende cijfers en informatie.

De gemeente is door het rijk aangewezen als regisseur voor het opstellen van een gemeentelijke Transitievisie Warmte (TvW). Eind 2021 moesten deze er zijn. De gemeenten hebben allen zo’n TvW opgesteld. Hiervoor is overleg geweest met betrokken partijen. Veelal hebben inwoners van de gemeente daar ook een stem in gehad.

In de TvW staat wanneer de wijken of kernen van het gas af gaan. Van de wijken/kernen die binnen tien jaar aan de beurt komen, staat er ook in welke opties daar mogelijk zijn.

Gemeenten moeten de inwoners ten minste 8 jaar van te voren waarschuwen dat een wijk van het gas afgaat. Dat is het moment dat er een concreet plan ligt. Vóór die tijd zijn er natuurlijk al overleggen geweest en studies gedaan. Heb je nog niets gehoord, dan zullen er nog geen plannen zijn.

Meestal kan je de TvW op de website van de gemeente vinden. Vraag anders bij de gemeente afdeling duurzaamheid de transitievisie warmte op. Dan kan je bekijken wanneer je wijk aan de beurt is.

Nog op zoek naar antwoorden?

Staat je vraag er niet tussen? Het energieloket helpt je graag verder. Je kunt ons bellen, e-mailen of binnenlopen tijdens ons inloopspreekuur.

Neem contact op