Besparen radiatorventilatoren energie?

Ja, hoewel de opbrengst sterk afhankelijk is van de woning en de CV-installatie. Heb je een HR107 ketel met optimaliserende regeling in een geïsoleerde woning en ben je veel thuis, dan zal de besparing nihil zijn. Het je nog een ouderwetse thermostaat, dan kan je meer besparen met het lager instellen van de CV-watertemperatuur.
Het belangrijkste voordeel van radiatorventilatoren is dat je kamer iets sneller opwarmt en de warmte beter in de kamer verdeelt. Dus als de temperatuur in de kamer niet overal gelijk is, kun je radiatorventilatoren proberen. Ook mensen die veel weg zijn, kunnen zo toch de thermostaat laag zetten als ze weg gaan. Verder kan het helpen als je kamer in z'n geheel niet goed warm wordt. Maar als je veel gebruik maakt van die kamer, heeft het de voorkeur om te kijken of waterzijdig inregelen helpt of het plaatsen van een grotere radiator.    

Nog op zoek naar antwoorden?

Staat je vraag er niet tussen? Het energieloket helpt je graag verder. Je kunt ons bellen, e-mailen of binnenlopen tijdens ons inloopspreekuur.

Neem contact op