Professioneel energieadvies

Ben jij je huis aan het verduurzamen en loopt je tegen zaken aan waar je echt professioneel advies voor nodig hebt. Bel of mail dan met het energieloket. Ook kunnen onze energieadviseurs bij jou op schouw komen.

Vraag nu professioneel energieadvies! aan!

Onze collega-energieadviseurs van Energie Samen Rivierenland geven jou graag professioneel advies over wooncomfort, energie besparen en opwekken. Dit zijn onafhankelijke, ervaren professionals die bouwkundig en installatietechnisch onderlegd zijn.

Waarmee helpt een energieadviseur?

Een energieadviseur kan:

  • meedenken over installatiekeuze en mogelijkheden (verwarming, koeling, warm water, opwekking);
  • je advies geven over isolatie;
  • je helpen bij vochtproblemen;
  • je doe-het-zelf-tips geven over isolatie en installatie.

De adviseur geeft het advies, zodat jij zelf de juiste keuzes kan maken. Blijkt de renovatie te complex voor de adviseur, dan zal hij/ zij je doorverwijzen naar een juiste partij.

Wat kost een energieadviseur?

Is voor jouw advies veel tijd nodig? Dan zijn er kosten aan verbonden. Dit zal het energieloket altijd van te voren met je bespreken. De kosten voor een professionele en onafhankelijke energieadviseur is v.a. € 89,- per gesprek/ schouw op locatie en € 200,- voor een gesprek inclusief rapportage.

Energieneutrale of aardgasloze woning

Wil je van het gas af en/of volledig energieneutraal gaan wonen? Dan is het prettig als je advies krijgt van een ervaren en onafhankelijk adviseur. De kosten van een dergelijk advies zijn vanaf € 800,-. Het bedrag hang af van het type en de omvang van de woning, de aanwezige installaties en de benodigde maatregelen. Ben je op zoek naar een energieadviseur die gespecialiseerd is in jouw type woning? Neem dan contact met ons op. Bij het advies zit een warmteverliesberekening en rapportage met integraal advies inbegrepen. Dit bedrag is exclusief bouwbegeleiding, installatie- en ventilatiedimensionering (het berekenen van de gewenste grootte van je installatie).

Stappenplan voor gasloos wonen

Gratis oriënterend gesprek

Sta je aan het begin aan het proces voor het energiezuinig maken van je huis en wil je eerst even om de tafel zitten met iemand die je de weg wijst? Iemand die je laat zien waar je moet beginnen en wat er allemaal mogelijk is in jouw huis? Dan is een gesprek met een van onze vrijwillige energiecoaches een goede start. Dit kost jou niets.

Twijfel je of je een gratis energiecoach nodig hebt of een betaalde energieadviseur? Stuur ons vrijblijvend een bericht met je vraag en helpen je verder. Het energieloket is geen commerciële instelling en heeft geen baat bij het verkopen van betaalde adviezen.

Een energieadviseur

  • geeft prioriteiten aan: welke maatregelen zijn handig om eerst te doen?
  • controleert leveranciers
  • draagt leveranciers voor
  • beoordeelt offertes
  • geeft doe-het-zelf tips

Vraag professioneel energieadvies aan

Vul het formulier onderaan deze pagina in en vervolgens zal één van ons energieadviseurs spoedig contact met je opnemen.
1 1. Gegevens
2 2. Woningcheck