Professioneel energieadvies

Ben jij je huis aan het verduurzamen en loopt je tegen zaken aan waar je echt professioneel advies voor nodig hebt? Bel of mail dan met het energieloket. We kunnen dan via ons netwerk zorgen dat jij professioneel advies op maat krijgt, dus specifiek voor jouw woning.

Vraag nu professioneel energieadvies! aan!

Telefonisch advies of komt er iemand bij je langs?

Op onze website staat al veel informatie. Als je vragen hebt, kun je altijd contact met ons opnemen. Wij kunnen dan beoordelen of deze vraag beantwoord kan worden door de medewerkers zelf of door een externe energieadviseur die ook bij jou thuis kan komen.

Waarmee helpt een energieadviseur?

De professionele energieadviseurs van Energieloket Rivierenland komen niet bij jouw thuis. Maar toch kan dit heel erg prettig zij voor wat complexere vragen over jouw thuissituatie.  Bijvoorbeeld als je graag:

  • begeleiding wilt hebben bij het meedenken over installatiekeuze en mogelijkheden (verwarming, koeling, warm water, opwekking);
  • geadviseerd wilt worden over de hele isolatie van jouw woning;
  • geholpen wilt worden met vochtproblemen;
  • doe-het-zelf-tips wilt ontvangen over isolatie en installatie;
  • et cetera.

De adviseur geeft het advies, zodat jij zelf de juiste keuzes kunt maken. Blijkt de renovatie te complex voor de adviseur, dan zal hij/ zij je doorverwijzen naar een juiste partij.

Wat kost een energieadviseur?

Als de energieadviseur bij jou thuis komt, zijn daar kosten aan verbonden. Omdat het energieloket dit niet zelf doet, verwijzen wij door naar een geschikte energieadviseur uit ons netwerk. De kosten voor dat specifieke advies op maat advies, spreek je af met de energieadviseur.

Energieneutrale of aardgasloze woning

Wil je van het gas af en/of volledig energieneutraal gaan wonen? Dan is het prettig als je advies krijgt van een ervaren en onafhankelijk adviseur. De kosten van een dergelijk advies zijn ongeveer vanaf € 800,-. Het bedrag hang af van het type en de omvang van de woning, de aanwezige installaties en de benodigde maatregelen. Ben je op zoek naar een energieadviseur die gespecialiseerd is in jouw type woning? Neem dan contact met ons op. Wij zullen een professioneel energieadviseur uit ons netwerk contact met jou op laten nemen.

Stappenplan voor gasloos wonen

Gratis oriënterend gesprek

Sta je aan het begin aan het proces voor het energiezuinig maken van je huis en wil je eerst even om de tafel zitten met iemand die je de weg wijst? Iemand die je laat zien waar je moet beginnen en wat er allemaal mogelijk is in jouw huis? Dan is een gesprek met een van onze vrijwillige energiecoaches een goede start. Dit kost jou niets.

Twijfel je of je een gratis energiecoach nodig hebt of een betaalde energieadviseur? Stuur ons vrijblijvend een bericht met je vraag en helpen je verder. Het energieloket is geen commerciële instelling en heeft geen baat bij het verkopen van betaalde adviezen.

Een energieadviseur

  • geeft prioriteiten aan: welke maatregelen zijn handig om eerst te doen?
  • controleert leveranciers
  • draagt leveranciers voor
  • beoordeelt offertes
  • geeft doe-het-zelf tips

Vraag professioneel energieadvies aan

Vul het formulier onderaan deze pagina in en vervolgens zal één van ons energieadviseurs spoedig contact met je opnemen.
11. Gegevens
22. Woningcheck