Informatie en tips over isoleren en energiekringen bij online energiecafés Zaltbommel

Energieloket Zaltbommel organiseerde onlangs twee online uitzendingen speciaal voor woningeigenaren over energiezuinig wonen en de energiekringen die binnenkort worden opgezet. Wethouder Posthouwer legde uit dat iedere gemeente moet overschakelen naar duurzame warmtebronnen. Dit noemen we de warmtetransitie. Doel is om in 2050 aardgasvrij te zijn. Deze overgang is nodig om het broeikaseffect tegen te gaan.

Wat kun je zelf doen en wat kun je samen met anderen in je buurt doen?

Als je je woning energiezuinig maakt, dan verbruik je minder energie en houd je je energierekening zo laag mogelijk. En dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Wil je je woning verduurzamen, dan kan Energieloket Zaltbommel jou daarbij adviseren.

En samen met je buurtgenoten kun je nadenken en plannen maken over hoe je wijk of dorp er zonder aardgas kan uitzien. Daarvoor worden momenteel de energiekringen opgezet. Meedoen met een energiekring betekent meedenken en meepraten over allerlei zaken rondom duurzame energie in de gemeente Zaltbommel.

Energieloket Zaltbommel voor onafhankelijk en persoonlijk advies

Energieadviseur Frank Spruit besprak de mogelijkheden voor energie besparen en opwekken: welke maatregelen kun je nemen, zijn er subsidies of financieringen en hoe pak je het aan? De woningeigenaren kregen ook uitleg over de inkoopacties zonnepanelen en isolatie die het energieloket aanbiedt.

Spruit: ”Door het nemen van energiezuinige maatregelen, bespaar je energiekosten en wordt je woning vaak een stuk comfortabeler. De onafhankelijke adviseurs van het energieloket kunnen je helpen bij het maken van je plannen. Blijf niet met je vragen zitten, maar neem  vooral contact op met het energieloket.”

Denk mee over jouw aardgasvrije buurt in de energiekringen!

In de energiekringen kun je samen met de gemeente en je wijkgenoten meedenken over en invloed krijgen op de warmtetransitie in je buurt of dorpskern. De gemeente roept woningeigenaren op mee te denken, mee te praten en mee te doen. Het is belangrijk dat bewoners en gemeente samenwerken, want daarmee komen er betere keuzes voor je eigen woning en voor je woonwijk of dorp. Ook bewoners uit de buitengebieden zijn van harte uitgenodigd om mee te doen.  Wil je ook meedenken? Meld je dan hieronder aan voor de eerste bijeenkomst op 16 december en kijk of het iets voor je is!

Ja, ik meld me aan voor eerste bijeenkomst van de energiekringen op 16 december