Winnaars zonnepanelenset in Wamel

Op 30 maart reikte wethouder Erik Peters van de gemeente West Maas en Waal de prijs ‘gratis zonnepanelen’ uit aan Willem en Sanne uit Wamel.  

Willem: ”We hebben al een behoorlijk energiezuinig huis. En elektriciteit opwekken met onze eigen zonnepanelen, hoort er dan ook helemaal bij.” Ze vroegen een offerte aan voor zonnepanelen via de collectieve inkoopactie van Energieloket West Maas en Waal. “Ik wist dat het energieloket het uitzoekwerk al had gedaan. Dat was handig. En toen ik de offerte kreeg, bleek dat het advies en de prijs prima waren. Daarna werd ik opgebeld: we hadden de prijs van de gratis zonnepanelen gewonnen, geweldig!”

Steeds energiezuiniger wonen

Willem en Sanne wonen in een huis dat gebouwd is in 2012. “Onze energierekening is al niet hoog. Maar als je ziet wat er allemaal mogelijk is om nóg een lagere energierekening te halen door nog minder energie te verbruiken, groeit de wil om steeds weer een stukje verder te gaan. En zelfs ‘van het aardgas af’ ligt nu ook binnen handbereik.”

Gemeente West Maas en Waal helpt

Wethouder Erik Peters vindt het erg belangrijk dat inwoners van de gemeente West Maas en Waal aan de slag gaan om energiezuiniger te wonen: “Niet alleen voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. We hopen dat we met ons Energieloket zoveel mogelijk mensen kunnen helpen die hun huis willen verduurzamen. Woningeigenaren kunnen er terecht voor onafhankelijk advies. En dat is tegenwoordig wel nodig!”

Denk je ook aan zonnepanelen? Je kunt nog mee profiteren!


Energieloket West Maas en Waal biedt nog steeds een collectieve inkoopactie voor zonnepanelen aan. Kijk voor meer informatie hierover op  www.energieloketwestmaasenwaal.nl/zon. Maar ook voor alle andere vragen over energiebesparing in je woning kun je terecht bij het energieloket.