De energiecoaches staan voor je klaar!

Wie zijn ze eigenlijk? Waarom willen ze je graag helpen? We stellen ze graag even voor.

Wat doet een energiecoach?
Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Willy Driessen, Dreumel

Ik heb jarenlang mijn eigen bouw (kosten) adviesbureau gehad. En dat ben ik nu aan het afbouwen. Dat geeft me tijd voor het helpen van mijn buurtgenoten die duurzamer willen wonen. Werken aan duurzaamheid en energiebesparing moeten we echt met z’n allen doen. En daarom help ik graag.

Els Vondervoort, Wamel

We moeten echt beter omgaan met de beschikbare energie op onze aarde en inzetten op wind, water of zonne-energie. En daar krijgt – vroeg of laat- iedereen mee te maken, ongeacht wat je budget is. Ik wil mijn buurtgenoten daar graag mee helpen en ze laten zien hoe je met simpele maatregelen al snel tot een lagere energierekening komt!

Henk van der Kouwe

Toen ik na mijn pensionering in deze omgeving kwam wonen, was ons nieuwe huis al behoorlijk geïsoleerd. Maar we hebben wel een aantal aanvullende energiebesparende maatregelen genomen, zoals een nieuwe ketel met (hybride) warmtepomp, HR++ glas, zonnepanelen en diverse kleine maatregelen. Hierdoor besparen we veel geld én we waren verantwoord bezig. Dat motiveert mij om ook anderen hiermee te helpen.

Frank de Groot, Maasbommel

Na een werkzaam leven als techneut in de industrie heb ik nu tijd om als energiecoach in West Maas en Waal te werken en hoop mijn gemeentegenoten wat meer wegwijs te kunnen maken in de wereld van isolatiematerialen, cv-ketels en warmtepompen.

Carel Boone, Beneden-Leeuwen

Ik woon al ruimt 20 jaar in Beneden-Leeuwen en met plezier doe ik vrijwilligerswerk. Ik wil mensen helpen daar waar mogelijk te werken aan verbetering van milieu d.m.v. besparen op energieverbruik. De kansen om kleine verbeteringen toe te passen, daar kan ik van genieten: “veel kleine maken een grote” en zijn snel zichtbaar in de vorm van woongenot en financieel voordeel. Uiteindelijk gaat het erom dat we een schonere en zuiniger wereld nalaten voor onze volgende generaties.

Jan Baartmans, Beneden-Leeuwen

Ik woon nog niet zo lang in Beneden-Leeuwen. Daarvoor woonden we in Beek en hadden we een woning ’60. Die hebben we geïsoleerd: spouwmuur en dak en dubbel glas. Door deze maatregelen bespaarden we aanzienlijk op de stookkosten.

Ons nieuwe huis hier is uit 2005 en dus al goed geïsoleerd. We experimenteren met het minder gebruiken van gas. Ook dat heeft ons al geld bespaard! Door mijn werk bij een LEDfabriek ben ik me bewust geworden van de noodzaak om je huis te verduurzamen. En daar wil ik mensen graag mee helpen!

John Loeffen

Ik ben er wel van overtuigd: een beter en langer leefbaar milieu begint bij onszelf. En dat hoeft echt niet altijd ingewikkeld te zijn. Ook met kleine, goedkope maatregelen kun je écht al wat bereiken. En dat hoeft niet allemaal ten koste van het comfort te gaan, iets wat mensen nog vaak denken. Ik help mijn buurtgenoten hiermee graag. Ik hoop dat ze allemaal ervaren dat het niet alleen je energierekening verlaagt, maar je zorgt zo ook voor een gezonder leefklimaat en een schoner milieu!

Energiecoach worden?

Dat kan!

Het energieloket zoekt regelmatig energiecoaches ( m/v) voor ongeveer 2 uur per week. Wil jij opgeleid worden tot een van onze vrijwillige energiecoaches? Kijk dan nu of er een vacature is.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

We staan voor een enorme taak, de energietransitie. En iedereen zal moeten helpen om dat te realiseren, ook woningeigenaren. De nieuwsbrief is handig om op de hoogte te blijven van allerhande informatie over ontwikkelingen, tips, nieuwe subsidie- of financieringsregelingen. Natuurlijk delen we jouw gegevens nooit met derde partijen.

Wat staat er in de nieuwsbrief?

  • Duurzaam wonen in West Maas en Waal
  • Kleine en grote energietips
  • (Gemeentelijke) subsidies.
  • Collectieve inkoopacties

Ruim 18.000 woningeigenaren gingen je voor.

Wil jij ook een gesprek met een energiecoach?

Zoals je ziet staan de energiecoaches van West Maas en Waal voor je klaar. Vraag nu je gesprek aan.

Vraag je energiecoachgesprek aan!