Winnaar Zonnepanelenactie Energieloket West Betuwe

Op 17 maart reikte duurzaamheidswethouder Annet IJff van de gemeente West Betuwe de prijs ‘gratis zonnepanelen’ uit aan Leander Joha en Nathalie Groenendaal uit Geldermalsen.

Joha: ”We zijn al langer bezig met het energiezuinig maken van ons nieuwe huis. Zonnepanelen horen daar dan ook echt bij”. Joha vroeg een offerte op via de collectieve inkoopactie van Energieloket West Betuwe. “Ik kreeg goed advies en een prima offerte. Ik besloot dan ook om de panelen te laten plaatsen. En als daarna het energieloket belt om te vertellen dat we gewonnen hebben, is dat natuurlijk fantastisch!”

Energiebesparen loont

Het plaatsen van zonnepanelen is niet de enige maatregel waarmee het stel aan de slag ging: “We hebben allemaal nieuwe, zeer zuinige apparatuur aangeschaft. Ook dat scheelt een hoop in ons energieverbruik hebben we gemerkt. De spouwmuur staat nu op het verlanglijstje. Als we die laten isoleren, verbruiken we nog minder gas. De stroom van onze zonnepanelen kunnen we straks ook gebruiken voor een elektrische auto. Maar dat zal nog wel even duren!”

Gemeente West Betuwe helpt

Wethouder IJff benadrukte dat ze het belangrijk vindt huiseigenaren te stimuleren om energiezuiniger te gaan wonen. Niet alleen voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. “Door dit soort acties hopen we dat meer mensen geïnteresseerd raken en zich realiseren dat ze er niet alleen voor staan. Energieloket West Betuwe helpt alle woningeigenaren die aan de slag willen om energiezuiniger te wonen.”