Veel informatie over energiezuinig wonen tijdens online energiecafé West Betuwe

Het online energiecafé voor woningeigenaren in West Betuwe werd op 3 december goed bezocht. Energieloket West Betuwe organiseerde deze online uitzending over energiezuinig wonen. Het energiecafé stond bol van nuttige informatie en filmpjes.

Wethouder Duurzaamheid Annet IJff trapte het online energiecafé in de gemeente West Betuwe af. In haar introductie benadrukte zij het belang van duurzaamheid. Niet alleen voor de gemeente, maar ook voor inwoners. Ze sloot af met een oproep voor de aanwezigen: “Heeft u vragen of wilt u meer informatie over duurzaamheid? De medewerkers van het energieloket staan voor u klaar!”

Energieadviseurs Marisca Stolp en Boukje Pennings bespraken de mogelijkheden voor energie besparen en opwekken: welke maatregelen kun je nemen, zijn er subsidies, hoe pak je het aan? Huiseigenaren kregen ook uitleg over de inkoopacties zonnepanelen en isolatie die het energieloket aanbiedt.

Hoe deed de Tom Bijnagte uit Tricht het?

In een filmpje zagen we hoe Tom Bijnagte uit Tricht zijn ruim honderd jaar oude woning energiezuinig heeft gemaakt. Bijnagte: “Het gebruik van aardgas is niet goed voor de aarde. Daarom wilde ik mijn gasverbruik zo laag mogelijk krijgen. Ik kan de wereld niet veranderen, maar ik kan in ieder geval wél mijn eigen huis veranderen!” Tom liet zijn muren isoleren en schafte zonnepanelen aan. Hij maakte elk vertrek in zijn woning tochtvrij, zodat de warmte daar blijft waar zij nodig is. Door de isolatiemaatregelen is zijn woonkamer snel heerlijk warm. En zijn energierekening is ook nog eens flink omlaag gegaan.

Tip voor woningeigenaren: gratis webinar kleine maatregelen 16 december

Ook met kleine maatregelen kun je snel, goedkoop en makkelijk je energierekening verlagen. Op woensdagavond 16 december organiseert het energieloket hierover een gratis online webinar. Wil jij meer weten over deze kleine maatregelen, zodat je snel kunt beginnen met energie besparen? Meld je dan hieronder aan:

Ik meld mij aan voor het gratis webinar kleine maatregelen van 16 december!

 

Je woning verduurzamen? Neem contact op met Energieloket West Betuwe!

Energieadviseur Marisca Stolp nodigt de West Betuwse woningeigenaren van harte uit om advies in te winnen bij het energieloket: “Heb jij ook plannen om je woning te verduurzamen en wil je een lagere energierekening? Blijf niet zitten met je vragen en neem contact op met het energieloket voor gratis, onafhankelijk en persoonlijk advies. Op woensdagmiddag kun je langskomen tijdens de spreekuren, maar je kunt ook een afspraak maken voor een telefoon- of videogesprek. Kijk hiervoor op www.EnergieloketWestBetuwe.nl/contact.”

De uitzending gemist? Hier kun je het  online energiecafé terugkijken.