Voorwaarden voor het gratis energiebespaarpakket

De financiering van deze energiebespaarpakketten is verstrekt door het Rijk. We zullen jouw gegevens (adres en woonplaats) dan ook ter verantwoording delen met de gemeente van jouw woonplaats. Voor de verstrekking van de energiebespaarpakketten gelden de volgende voorwaarden.

 • De actie geldt voor woningeigenaren en huurders uit de gemeenten Buren, Zaltbommel, Maasdriel, West Betuwe, Tiel en Culemborg. In Culemborg verzorgt het energieloket de pakketten enkel voor huurders.
 • De actie geldt tot het moment waarop alle beschikbare pakketten aangevraagd zijn en er geen pakketten meer aangevraagd kunnen worden.
 • Je kunt meedoen aan deze actie als je een unieke, persoonlijke actiecode van jouw gemeente hebt ontvangen.
 • Jouw adresgegevens die je hebt ingevuld op de website van Energieloket Rivierenland, zullen we ter controle aanbieden aan de WoonWijzerWinkel. De WoonWijzerWinkel is de uitvoerende partij voor het uitleveren van de energiebespaarpakketten.
 • Het energiebespaarpakket is alleen beschikbaar tegen inwisseling van de unieke code die per brief naar het adres is verstuurd.
 • Per woning/adres is één unieke code beschikbaar gesteld.
 • Je kunt eenmaal gebruik maken van de unieke code.
 • Per gemeente is een beperkt aantal energiebespaarpakketten beschikbaar.
  • Het kan dus zijn dat jouw keuze niet meer voorradig is. Je kunt dan een ander energiebespaarpakket kiezen.
  • Het kan zijn dat alle energiebespaarpakketten op zijn. Dan kun je geen aanspraak maken op een energiebespaarpakket. Dit zie je dan ook op de website.
 • Als je ervoor kiest om je eigen energiebespaarpakket samen te stellen uit de webshop van de WoonWijzerWinkel, krijg je een korting van € 70,- op jouw bestelling. Als jouw bestelbedrag minder dan € 70,- is, vervalt het restbedrag. Dit restbedrag kun je niet op een later tijdstip alsnog gebruiken.
 • Er geldt een minimaal bestelbedrag van € 49,-.
 • De unieke, persoonlijke code, verstrekt door de gemeente, kun je alleen gebruiken volgens de bestelprocedure van deze actie.
 • Wanneer de code onrechtmatig wordt gebruikt, wordt de bestelling geannuleerd en wordt het door jou overgemaakte geld teruggestort.
 • Gebruik hetzelfde e-mailadres bij je aanmelding als bij je bestelling.
 • De door jou bestelde artikelen kunnen niet geruild worden voor geld.
 • De actie eindigt als de beschikbaar gestelde energiebespaarpakketten allemaal zijn uitgegeven. Het kan dus zijn dat je een persoonlijke code hebt ontvangen maar dat deze niet meer in te wisselen is. Dit kun je dan zien op de website.

Waarom krijg ik dit energiebespaarpakket aangeboden?

Omdat heel Nederland voor een enorme klus staat: de energietransitie. We zullen andere energiebronnen moeten gaan gebruiken om de wereld goed te kunnen overdragen aan onze kinderen en kleinkinderen. Ook inwoners van de regio Rivierenland kunnen daar een bijdrage aan leveren door bijvoorbeeld hun eigen woning energiezuinig te maken. Meestal is het zetten van de eerste stap lastig. En daarom krijgen de huiseigenaren en huurders van de woningbouwcorporaties uit de gemeenten Buren, Tiel, Maasdriel, Zaltbommel, Culemborg en West Betuwe een kans op een energiebespaarpakket ter waarde van € 70,- . Omdat er een beperkt aantal pakketten beschikbaar zijn, geldt de regel op = op. De organisatie van het energiebespaarpakket voor de huiseigenaren in de gemeente Culemborg, wordt uitgevoerd door Energiecoöperatie Vrijstad Energie in Culemborg.

Ik heb een vraag over deze actie

Neem contact op met Energieloket Rivierenland voor al je vragen die gaan over deze actie en over het energiezuinig maken van jouw woning. Let op: woningeigenaren uit Culemborg moeten hiervoor contact opnemen met Vrijstad Energie. Lees hier hoe je contact opneemt met Vrijstad Energie in Culemborg.

Over het energieloket

De energieloketten van Buren, Culemborg, Maasdriel, Tiel, Neder-Betuwe, West Betuwe, West Maas en Waal en Zaltbommel zijn onderdeel van Energieloket Rivierenland.

Energieloket Rivierenland helpt huiseigenaren door onafhankelijk en persoonlijk energieadvies te geven. We doen dit in samenwerking met de lokale energiecoöperaties. Het energieloket is een initiatief van de acht gemeenten.

Meer over het energieloket