Goed bekeken online energiecafé Tiel over energiezuinig wonen

Het online energiecafé voor woningeigenaren in Tiel werd op 14 december goed bekeken. Energieloket Tiel organiseert deze online uitzendingen over energiezuinig wonen.

Het energiecafé zat vol met nuttige informatie en filmpjes. Energieadviseur Dieter Kwint besprak de mogelijkheden voor energie besparen en opwekken: welke maatregelen kun je nemen, zijn er subsidies, hoe pak je het aan? De bewoners kregen ook uitleg over de inkoopacties zonnepanelen en isolatie die het energieloket aanbiedt.

Wethouder Duurzaamheid, Frank Groen, trapte het online energiecafé in de gemeente Tiel af. In zijn introductie benadrukte hij het belang van duurzaamheid: “Bij al onze projecten en plannen vormt duurzaamheid een uitgangspunt om daarmee klimaatverandering tegen te gaan. En Energieloket Tiel kan u als woningeigenaar helpen bij het energiezuinig maken van uw woning.”

Hoe maakte Freek van het Hoofd uit Tiel zijn woning energiezuinig?

In een filmpje zagen we hoe Freek van het Hoofd uit Tiel zijn woning energiezuinig heeft gemaakt. Freek van het Hoofd: “Ik begon met kleine maatregelen, zoals het aanbrengen van tochtstrips, een brievenbusborstel en radiatorfolie en ik schakelde over naar energiezuinige apparatuur.”

Freek liet ook zijn spouwmuren isoleren en schafte zonnepanelen aan. Hij gaf andere woningeigenaren als tip mee: “Kijk ook naar je gedrag en gebruik geen onnodige energie, dat scheelt al. En als je gaat verbouwen, kijk dan of je isolatiemaatregelen kunt meenemen. Mijn energieverbruik is inmiddels een stuk lager dan gemiddeld!”

Nieuwe kans: online energiecafé 11 januari!

Op 11 januari is er nóg een online energiecafé speciaal voor woningeigenaren in Tiel. Wil je ook handige tips en informatie voor het energiezuinig maken van je woning? Meld je dan hieronder aan:

Ik meld mij aan voor het online energiecafé van 11 januari!

Afspraak maken?

Wil je wel een lagere energierekening, maar kun je niet deelnemen aan het energiecafé? Neem contact op met het energieloket Tiel voor gratis, onafhankelijk en persoonlijk advies. Kijk op www.EnergieloketTiel.nl/contact voor de mogelijkheden die bij jou passen.

De uitzending gemist? Hier kun je het  online energiecafé terugkijken.