Blije winnaars zonnepanelen in Tiel

Woningeigenaren van de gemeente Tiel maakten begin dit jaar kans op gratis zonnepanelen. Iedereen die voor 1 maart een offerte voor zonnepanelen aanvroeg via de collectieve inkoopactie van Energieloket Tiel kon een set panelen winnen. Wethouder Frank Groen overhandigde op donderdag 1 april de prijs aan de familie Van der Leest uit Tiel.   

Arthur en Vera van der Leest zijn vijf jaar geleden in de wijk Passewaaij komen wonen: “Zonnepanelen hadden we nog niet. En die moesten er natuurlijk wél komen. Daarom was ik zeer geïnteresseerd in het de collectieve inkoopactie van Energieloket Tiel.  Ik vond het handig dat het energieloket het uitzoekwerk al gedaan had. Wij hebben ons aangemeld en kregen een keurige offerte met bijbehorend advies. Daarna kregen we het telefoontje: wij waren de gelukkigen die een set zonnepanelen gewonnen hadden. Geweldig!”

De familie van der Leest is altijd wel bezig met het energiezuinig maken van hun woning. Zo deden ze ook mee met de voucheractie vorig jaar. “Van de voucher hebben we een aantal kleine dingen aangeschaft zoals ledlampen, tochtstrips, een stekkerdoos en radiatorfolie. Allemaal stuk voor stuk kleine en handige dingen om je energierekening naar beneden te krijgen.”

Gemeente Tiel helpt

Wethouder Frank Groen is blij met de energiebesparende maatregelen die Tielenaren zoals Arthur van der Leest al aan hun woning doen: “Energieloket Tiel is een initiatief van de gemeente en is er voor Tielse woningeigenaren om te helpen met het verlagen van hun energierekening. Die onafhankelijk hulp is wel nodig, vind ik. Het is best lastig om in te schatten wat je precies moet doen en wat de goede oplossingen zijn voor jouw situatie.  Het energieloket helpt, maar uiteindelijk is het wel belangrijk dat woningeigenaren ook echt aan de slag gaan. ”

Denk je ook aan zonnepanelen? Je kunt nog mee profiteren!
Energieloket Tiel biedt nog steeds een collectieve inkoopactie voor zonnepanelen aan.  Kijk voor meer informatie hierover op  https://www.energielokettiel.nl/zon/. Maar ook voor alle andere vragen over energiebesparing in je woning kun je terecht bij het energieloket.