Noodfonds

Heb je een laag inkomen? Dan kun je in aanmerking komen voor het Noodfonds Energie

Sinds 7 februari 2023 kunnen huishoudens met een laag inkomen en een hoge energierekening geldsteun aanvragen bij het Noodfonds Energie. Dit is een tijdelijke regeling.

Het noodfonds betaalt een deel van de energierekening van oktober 2022 tot en met april 2023. De hoogte van de steun wordt berekend op basis van het bruto-inkomen per huishouden en de hoogte van de energierekening. Zodra de energierekening meer dan 10%-13% van het bruto-inkomen is, krijg je dat deel terug. Dus de gehele rekening wordt niet terugbetaald, alleen dat deel dat boven die 10-13% uitkomt. Of je hiervoor in aanmerking komt, hangt dus af van het inkomen en de hoogte van je energierekening.

Voor wie is deze regeling?

Dit zijn de voorwaarden om in aanmerking te komen voor het noodfonds:

  • De hoogte van je inkomen
    • Alleenstaand: een inkomen lager dan € 2.980,- per maand
    • Samenwonend: een inkomen lager dan € 3.794,- per maand
  • Je hebt een eigen energiecontract voor gas, stroom en/of stadswarmte
  • De energierekening die hoger is dan 10 tot 13 procent van het bruto inkomen. Of het gaat om 10% of 13% is afhankelijk van het inkomen.

Meer informatie

Mocht je vragen hebben, bel met de hulplijn: 085-088 11 11

Of kijk voor meer informatie : www.noodfondsenergie.nl

Blijf op de hoogte

Meld je, net als 18.000 woningeigenaren in de regio Rivierenland, aan voor de nieuwsbrief van het energieloket en blijf op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van energie besparen en opwekken in je gemeente.

Meld je aan voor de nieuwsbrief!