Gratis warmtescans in gemeente Neder-Betuwe

Ontdek waar jouw huis warmte lekt | Aanmelden voor 13 maart

Inwoners uit dorpen in de gemeente Neder-Betuwe kunnen een gratis warmtescan laten uitvoeren.  Met zo’n scan krijgen particuliere woningeigenaren meer zicht waar warmte uit het huis weglekt en waar het zinvol is om (extra) te isoleren. Een betere isolatie kan de maandelijkse energiekosten verlagen en het wooncomfort vergroten. De gemeente wil in samenwerking met Energieloket Neder-Betuwe, met deze warmtescans bewoners in de geselecteerde buurten ondersteunen en stimuleren tot energiebesparende maatregelen.

 Veel warmte uit woningen gaat onnodig verloren via ramen, daken en gevels. Met een warmtescan kunnen bewoners goed zien of en waar er warmte lekt uit hun woning. Daarmee weten zij welke plekken zinvol zijn om (extra) te isoleren. En dat is vaak nodig. Driekwart van de huizen in Nederland is onvoldoende geïsoleerd. Een beter geïsoleerd huis geeft meer wooncomfort en verlaagt de maandelijkse energiekosten.

Scan van buitenkant voorgevel

Tijdens een koude nacht in maart scant het gespecialiseerde bedrijf Sobolt de geselecteerde koopwoningen vanaf de straat. Hiervoor zijn hun medewerkers in herkenbare bedrijfskleding te voet op pad in de buurten. De warmtescan maken ze van de buitenkant van de voorgevel. Op basis hiervan krijgt de particuliere woningeigenaar, begin mei per post, de warmtescan en een isolatie-advies voor zijn woning.

Interesse in gratis scan

Een duizendtal particuliere woningeigenaren in Neder-Betuwe heeft onlangs persoonlijk bericht ontvangen over de gratis warmtescan.  Zij hoeven daar verder niets voor te doen. Heeft u, als particuliere woningeigenaar geen brief ontvangen  en wel interesse in een gratis warmtescan? Er is nog een beperkt aantal warmtescans beschikbaar. Aanmelden kan tot 13 maart 2021.

Samenwerking Energieloket Neder-Betuwe

Voor deze actie werkt de gemeente Neder-Betuwe samen met Energieloket Neder-Betuwe. Voor meer informatie of vragen over de warmtescans kun je bij het energieloket terecht. Het loket kan u ook helpen met energiezuinig wonen en thuis duurzame energie opwekken. Zij zijn tijdens kantooruren bereikbaar op 0345- 50 40 12 en [email protected].

Vraag hier je warmtescan aan!

Het aanbod van de warmtescans is  een activiteit binnen de Regeling Reductie Energieverbruik (RRE). De gemeente Neder-Betuwe heeft eind vorig jaar een flinke subsidie van het Rijk toegekend gekregen om particuliere woningeigenaren te ondersteunen met energiebesparende maatregelen. De eerdere acties met vouchers voor kleine energiebesparende maatregelen (tegoedbon ter waarde van 70 euro) maakten hier ook onderdeel van uit. Komend jaar volgen er nog meer acties om huiseigenaren te stimuleren en te adviseren op het gebied van energiebesparing.  Zo werken we samen aan een duurzame, groene en schone gemeente.