Wat doet de Coöperatie Bommelerwaar?

Coöperatie Bommelerwaar wil de energietransitie samen met de inwoners van de Bommelerwaard versnellen en doet dat op verschillende manieren:

Collectieve zonnedaken

Bommelerwaar heeft al drie collectieve zonnedakprojecten gerealiseerd op locaties in Gameren, Rossum en in Hedel. Zo’n 80 huishoudens krijgen duurzame stroom van deze zonnedaken: Bommelerwaar-Stroom. Er zijn op dit moment nog vier deelnemersplekken beschikbaar voor het zonnedak in Hedel. Wil je nog deelnemen en zo voordelige lokaal opgewekte stroom afnemen? Informeer voor 1 april of er nog plek is!

Windenergie

Naast zonprojecten ontwikkelt Bommelerwaar het kleinschalig burgerwindpark A2 Lage Rooijen waarmee voor zo’n 10.000 huishoudens duurzame elektriciteit kan worden geproduceerd. Via burgerparticipatie worden omwonenden betrokken bij de plannen.

Energiekring warmte

Sinds kort begeleidt Bommelerwaar de Energiekring warmte, een vorm van participatie waarbij inwoners met de gemeente Zaltbommel in gesprek gaan over het aardgasvrij maken van woningen. Wil je ook meedoen? Neem contact op via [email protected].

Lid worden?

Coöperatie Bommelerwaar nodigt iedereen uit de Bommelerwaard uit om lid te worden. Dat kan voor € 20 per jaar. Met je lidmaatschap lever je een bijdrage aan de overstap naar groene en lokaal opgewekte energie en kun je meebeslissen over onze projecten. Meer leden betekent meer invloed en meer projecten! En dus een mooiere Bommelerwaard! Kijk op onze site www.bommelerwaar.nl en doe mee!

Fotografie ProfiNRG: het zonnedak op OBS De Bogerd in Rossum levert sinds kort Bommelerwaar-Stroom