Succesvol online energiecafé over energiezuinig wonen voor Maasdrielse woningeigenaren

Het online energiecafé voor woningeigenaren in Maasdriel werd op 8 december goed bezocht. Het energiecafé zat vol met nuttige informatie en filmpjes.

Wethouder Duurzaamheid, Erik van Hoften, trapte het online energiecafé in de gemeente Maasdriel af. In zijn introductie benadrukte hij het belang van energiezuinig wonen: “Energie besparen levert altijd iets op. Of je het nu doet voor je portemonnee, het milieu of voor een warm huis, voor je kinderen of kleinkinderen. Kom in elk geval in actie.”

Energieadviseurs Boukje Pennings en Sjaak van Balen bespraken de mogelijkheden voor energie besparen en opwekken: welke maatregelen kun je nemen, zijn er subsidies, hoe pak je het aan? De woningeigenaren kregen ook uitleg over het inkoopcollectief dat het energieloket aanbiedt.

Hoe pakten Eugenie en Robert uit Wordragen het aan?

In een filmpje zagen we hoe Eugenie Lindeman en Robert van Dijk uit Wordragen hun woning energiezuinig aan het maken zijn. Ze lieten hun dak, muren en vloeren isoleren en schaften zonnepanelen aan. En als het kan, hergebruiken ze oude bouwmaterialen. Eugenie geeft iedereen een goede tip mee: “Begin gewoon! Ga aan de slag en blijf niet wachten. En als je hulp nodig hebt, vraag het energieloket om advies.”

Tip voor woningeigenaren: gratis webinar kleine maatregelen op 16 december

Ook met kleine maatregelen kun je snel, goedkoop en makkelijk je energierekening verlagen. Op woensdagavond 16 december organiseert het energieloket hierover een gratis online webinar. Wil jij meer weten over deze kleine maatregelen, zodat je snel kunt beginnen met energie besparen? Meld je dan hieronder aan:

Ik meld mij aan voor het gratis webinar kleine maatregelen van 16 december!

 

Je woning verduurzamen? Neem contact op met Energieloket Maasdriel!

Wil je wel een lagere energierekening, maar kon je niet deelnemen aan het energiecafé? Neem contact op met het energieloket voor gratis, onafhankelijk en persoonlijk advies.

Kijk op www.EnergieloketMaasdriel.nl voor de openingstijden.

De uitzending gemist? Hier kun je het  online energiecafé terugkijken.