Ga dit jaar voor een duurzaam moederdagcadeau

Een bodylotion of een kaars geef je je moeder vaak onder het mom: er is ook een tijd van genieten, een moment van comfort. Maar wist je dat je in een energiezuinige huis meer comfort hebt? Dát is pas genieten! Een energiebesparend cadeautje saai? Echt niet! Groen = hip!

Wij vroegen vijf moeders wat voor energiebesparend cadeau zij wél leuk vinden? Hier onze top 8.

Gedráág je!

€ 0,00

Moederdagcadeaus hoeven geen geld te kosten! De moeders uit ons panel worden ook erg blij van wat gedragsverandering. Dit brengt meer comfort in huis, is goed voor het milieu én je energierekening wordt vanzelf lager. Denk aan:

  • Deur achter je dicht trekken
  • Lampen uit
  • Korter douchen

Vraag de energiebespaarmeter aan voor meer kleine, snelle en goedkope bespaartips.

Tegels eruit, planten erin! NK tegelwippen

+/- € 2,50 tot hoe duur je het wilt maken

Vergroen moeders tuin! Ons moederpanel is  hier enthousiast over. Tegels houden immers warmte vast en in een bloedhete tuin (en woning) is niet heel prettig vertoeven. Geef haar een aantal planten cadeau en stel dan ook gelijk even voor om voor haar de tegels eruit te wippen en de planten in de grond te zetten. Als je echt het wooncomfort wilt verhogen, kan het plaatsen van een leilinde een goed idee zijn. Dit zorgt voor schaduw op je ramen en dat houdt het huis lekker cool tijdens een hittegolf. Doen jullie gelijk mee met het NK tegelwippen?

NK Tegelwippen 2021 (nk-tegelwippen.nl)

Boek: groen leven, water en energie besparen

€ 6,99

Een handig en klein boekje met leuke en praktische tips om een concrete bijdrage te kunnen leveren aan het milieu.

bol.com | Groen leven, Water en energie besparen, Sian Berry | 9789058777645 | Boeken

Retro ledlampen

+/- € 10,-

De tijden dat ledlampen saai en fel waren, zijn voorbij! Tegenwoordig heb je ledlampen in allerlei kleuren en vormen. Een trend op het gebied van ledlampen, zijn retrolampen. Met goudkleurig draadstaal en een grote bol.

Decoratieve LED-lampen – LEDClassic | Philips verlichting

Slimme stekkerdoos

€ 39,95

Een best wel hippe stekkerdoos. Met een app kun je elke stekker apart bedienen. En daarnaast zijn er nog 4 usb-ingangen aagezien de meeste apparaten toch met een usb gekoppeld worden.

Smart Home: WOOX R4028 stekkerdoos 3-voudig – WoonWijzerWebshop

Powerbank op zonne-energie

€ 69,95

Ga je kamperen? Een dag naar het strand? En neem je normaal een powerbank mee? Met deze WakaWaka hoef je die zelf niet op te laden. Deze powerbank werkt namelijk op zonne-energie.

WakaWaka Power+ Powerbank | Bever

Ecostoof: koken zonder energie

€ 89,95

De Ecostoof is een moderne variant van de oude hooikist. Je kookt je maaltijd even kort op het vuur, daarna laat je het garen in de Ecostoof.  Als het gaar is, blijft jouw maaltijd gewoon warm. Je kunt eten wanneer jij dat wilt. Jij hebt je handen vrij en het bespaart energie. Ook handig tijdens het kamperen.

Ecostoof – Een Ouderwetse Hooikist in een Modern Jasje

Infrarood warmtedeken

€ 119,95

Voor de master-koukleummama’s onder ons! In plaats van je verwarming hoger te zetten en daarmee heel je huis te verwarmen, kun je met deze infrarood warmtedeken gebruiken. Ook heel prettig tijdens het thuiswerken of als je buiten wilt zetten terwijl het eigenlijk nog nét iets te koud is.

Warmtedeken Stoov® Big Hug | 5 uur lang infraroodwarmte tot 42°C – Stoov® draadloze infrarood warmtekussens

Het energieloket wenst alle moeders een fijne moederdag toe.

Wil je meer tips en nieuws ontvangen over energie besparen en opwekken? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief. 10.000 woningeigenaren in de regio Rivierenland gingen je al voor!

Aanmelden nieuwsbrief: 10.000 woningeigenaren uit de regio gingen jou al voor