Investeringssubsidie Duurzame Energie

Particuliere huishoudens en zakelijke gebruikers (waaronder VVE's) kunnen subsidie aanvragen voor zonneboilers en warmtepompen.

Bedrag

De hoogte van de subsidie verschilt per maatregel en apparaat. Een lijst van de vergoedingen per apparaat vind je op de website van aanbieder van deze subsidie.

Voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor de ISDE moet u voldoen aan een aantal voorwaarden. Er zijn voorwaarden voor particulieren, zakelijke gebruikers en apparaten.

Kijk voor meer informatie en alle voorwaarden op de website van de aanbieder van deze subsidie.

Let op: Wijzigingen per 1 januari 2020:

Per 1 januari 2020 is de ISDE-subsidie vervallen voor pelletkachels en biomassaketels. Ook kun je geen ISDE-subsidie meer aanvragen voor alle apparaten die worden geplaatst in nieuwbouwwoningen waarvoor de omgevingsvergunning na 30 juni 2018 is aangevraagd. Ook is het subsidiebedrag veranderd voor kleine warmtepompen die worden gebruikt voor de verwarming van tapwater, zoals warmtepompboilers. Voor particulieren geldt een overgangsregeling:

  • U kunt nog subsidie aanvragen voor een pelletkachel of een biomassaketel als u deze heeft geïnstalleerd in 2019. U doet uw aanvraag binnen 6 maanden na installatie.
  • U kunt ook een aanvraag indienen voor een pelletkachel of biomassaketel als u een afwijzing heeft ontvangen vanwege budgetuitputting in 2019. U doet uw aanvraag voor 1 juli 2020. 
  • U kunt een aanvraag indienen voor een zonneboiler of een warmtepomp voor uw eigen woning waarvoor de omgevingsvergunning is aangevraagd na 30 juni 2018, wanneer dit apparaat is aangeschaft voor 1 januari 2020. U kunt het apparaat nog installeren tot 1 juli 2020. U doet uw aanvraag binnen 6 maanden na installatie.

Stel je vraag

Nog vragen? Stel ze gerust aan ons en wij proberen ze zo goed mogelijk te beantwoorden. Wij kunnen informatie geven over financieringen maar helaas kunnen wij geen ondersteuning bieden bij het aanvragen hiervan.

Neem contact op