Welke leverancier moet ik kiezen voor zonnepanelen?

Dit artikel is gepubliceerd op 23-11-2022 en gebaseerd op de dan bekende cijfers en informatie.

Die keuze hangt van jouw voorkeur af. Je kan kiezen voor een regionale installateur, een prijsvechter, een bedrijf dat goede garanties geeft of waarvan je referenties kent. Het is aan te bevelen om een erkende installateur te kiezen met de keurmerken voor zonne-energie. Deze kan je vinden op:
de website van Centraal Register Techniek
de website De echte installateur

Het is goed om bij twee of drie bedrijven offerte op te vragen. Erkende bedrijven vind je vaak via een branchevereniging waar je ook lokale aanbieders vindt. Klik hier voor een overzicht van brancheverenigingen per onderwerp. Kijk voorafgaand aan het offerteverzoek wat je wilt en stel elk bedrijf dezelfde vraag. Je kan dan de offertes beter vergelijken. Via onze website kan je een wegwijzer zonnepanelen opvragen. Daarin zit ook een link om een checklist offerte zonnepanelen op te vragen waarin staat waarop je moet letten bij het aanvragen van offertes.

Soms zijn er collectieve inkoopacties door landelijke of regionale organisaties. Die organisatie voert het werk van offertes vergelijken dan voor je uit.

Nog op zoek naar antwoorden?

Staat je vraag er niet tussen? Het energieloket helpt je graag verder. Je kunt ons bellen, e-mailen of binnenlopen tijdens ons inloopspreekuur.

Neem contact op