Kan spouwmuurisolatie leiden tot vochtproblemen?

De kans dat spouwmuurisolatie leidt tot regendoorslag door de buitenmuur is nihil. Er zijn goede uitvoeringsrichtlijnen voor het aanbrengen van spouwmuurisolatie en gecertificeerde isolatiebedrijven geven 10 jaar garantie op hun werk. Om dit te kunnen waarborgen, zal het isolatiebedijf de spouw en de muur goed controleren alvorens te gaan isoleren. De isolatie die in de spouw word aangebracht (schuim, verlijmde EPS bolletjes of glaswolvlokken) is waterafstotend.
Wel een punt van aandacht is dat de ventilatie in de woning. Voordat geïsoleerd wordt komt veelal via spleten en kieren verse lucht binnen. Door de isolatie aan te brengen, kan dit behoorlijk afnemen. Om te voorkomen dat het daardoor vochtiger wordt in huis, is het van belang dat de woning goed wordt geventileerd. Wellicht is het verstandig om een extra ventilatierooster in de gevel te laten plaatsen. Nog beter is het om ventilatie met warmteterugwinning te laten installeren, dan blijft de lucht in huis fris terwijl er heel weinig warmte verloren gaat. De winst is dan dubbel: goede isolatie en zuinige ventilatie.    

Nog op zoek naar antwoorden?

Staat je vraag er niet tussen? Het energieloket helpt je graag verder. Je kunt ons bellen, e-mailen of binnenlopen tijdens ons inloopspreekuur.

Neem contact op