Ik wil een warmtepomp, is een lucht-luchtwarmtepomp (airco met verwarming) dan een goede optie?

Luchtverwarming kan een goede optie zijn. Het is vooral zinvol als er maar één of twee ruimten in huis verwarmd hoeven te worden en als je veel weg bent. Luchtverwarming warmt namelijk snel op. Het is geschikt voor verwarmen en koelen. Veel mensen vinden luchtverwarming wat minder comfortabel omdat de binnenluchttemperatuur relatief hoog is t.o.v. de straling van de wanden en omdat je vaak de lucht voelt stromen, wat op tocht kan lijken. Als je een zogenaamde lucht-lucht-warmtepomp wilt nemen, moet het huis wel goed geïsoleerd zijn omdat de warmtecapaciteit vaak gering is. Lucht-lucht-warmtepompen werken met één of meer buitenunit(s) die geluid produceren. Een lucht-lucht warmtepomp komt niet voor subsidie in aanmerking.
Als je veel thuis bent, kun je beter een lucht-water-warmtepomp of een water-water-warmtepomp overwegen. Deze hebben een iets hoger rendement en omdat ze gebruik kunnen maken van straling (vloerverwarming of radiatoren) kan de luchttemperatuur binnen wat lager zijn, waardoor de warmteverliezen ook weer wat lager uitvallen.    

Nog op zoek naar antwoorden?

Staat je vraag er niet tussen? Het energieloket helpt je graag verder. Je kunt ons bellen, e-mailen of binnenlopen tijdens ons inloopspreekuur.

Neem contact op