Blije winnaars van zonnepanelenset in Culemborg

Woningeigenaren van de gemeente Culemborg maakten begin dit jaar kans op gratis zonnepanelen. Iedereen die voor 1 maart een offerte voor zonnepanelen aanvroeg via de collectieve inkoopactie van Energieloket Culemborg kon een set panelen winnen. Wethouder Joost Reus stimuleert graag deze verduurzamingslag en overhandigde daarom deze week de prijs aan Ellen van Esbroek.

Ellen van Esbroek was blij verrast toen ze hoorde dat ze gewonnen had: “Wij hebben dit huis 1,5 jaar geleden gekocht van de woningbouw. Sindsdien zijn we bezig met verduurzamen. We hebben al dak-, spouw- en muurisolatie toegepast. We hebben ook HR++ ramen laten plaatsen. En de zonnepanelen stonden nog op de planning. De winactie was toch dat duwtje in de rug om een offerte aan te vragen”.

Wachten op vergunning

Van Esbroek kan de zonnepanelen nog niet direct laten plaatsen. De jaren ’30 woning heeft namelijk een beschermd stadsgezicht. Over de goedkeuring van het plaatsen van zonnepanelen moet de commissie welzijn van de gemeente eerst een advies over uitbrengen.

Gemeente Culemborg helpt: onafhankelijk advies door het energieloket

Wethouder Joos Reus is blij dat hij steeds meer zonnepanelen in Culemborg ziet en merkt dat de sociale prikkel helpt. “Zonnepanelen zijn erg zichtbaar en daardoor kun je je omgeving inspireren om ook aan de slag te gaan met energie opwekken. En dat is noodzakelijk als we de klimaatdoelstellingen willen halen. Ik ben erg enthousiast over de manier waarop Ellen dit aanpakt.”

Onafhankelijk energieadvies bij Energieloket Culemborg

Reus is zich ervan bewust dat de energietransitie geen gemakkelijke opgave is: ”Ik vind dat woningeigenaren ook bij die opdracht geholpen moeten worden. Want hoe weet je bijvoorbeeld nu waar je verstandig aan doet: wel of nog niet je cv-ketel vervangen? Of als je offertes krijg, hoe weet je dan dat je geen appels met peren vergelijkt? Daarom is het belangrijk dat iedereen voor onafhankelijk advies terecht kan bij Energieloket Culemborg. Ik hoop dan ook dat iedereen even binnenloopt bij het Energieloket Culemborg aan de Oude Vismarkt, dat bemant wordt door energiecoöperatie Vrijstad Energie”.

Denk je ook aan zonnepanelen? Je kunt nog meeprofiteren!

Energieloket Culemborg biedt nog steeds een collectieve inkoopactie voor zonnepanelen aan. Kijk voor meer informatie hierover op  www.energieloketculemborg.nl/zon. Maar ook voor alle andere vragen over energiebesparing in je woning kun je terecht bij het energieloket.