Succesvol online energiecafé over energiezuinig wonen voor Burense woningeigenaren

Het online energiecafé van de afgelopen week werd goed bezocht. Energieloket Buren en de gemeente Buren organiseerden deze online uitzending over het energiezuinig maken van je woning.

Het energiecafé zat vol met nuttige informatie en filmpjes. Energieadviseurs Frank Spruit en Steven Hulst bespraken de mogelijkheden voor energie besparen en opwekken: welke maatregelen kun je nemen, zijn er subsidies, hoe pak je het aan?

Frank Spruit adviseert woningeigenaren om eerst goed inzicht te krijgen in het eigen energieverbruik: “Op onze site kun je je verbruik heel handig vergelijken met soortgelijke woningen.

Frank gaf nog veel meer tips mee: “Met kleine maatregelen krijg je je energierekening vaak al een stuk lager. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van energiezuinige apparaten of het aanbrengen van radiatorfolie. Probeer meerdere maatregelen te laten uitvoeren door één bedrijf. Of maak samen met je buren afspraken bij hetzelfde bedrijf, het kan je aanzienlijk in de kosten schelen. En heb je vragen, vraag Energieloket Buren om advies.”

Renz Davits uit Ingen heeft een lage energierekening. Hoe doet hij dat?

In een filmpje liet huiseigenaar Renz Davits zien hoe hij zijn jaren ‘80 bungalow energiezuinig heeft gemaakt en wat hem dat heeft opgeleverd.

Davits: “We zijn begonnen met kleine maatregelen, zoals halogeenlampen vervangen door ledverlichting, het aanbrengen van radiatorfolie en het laten plaatsen van dubbel glas. Inmiddels zijn de muren en de vloeren geïsoleerd. En er komen nog zonnepanelen op ons dak. Mijn energierekening is een flink stuk lager geworden.”

Davits geeft woningeigenaren als tip mee: “Start gewoon met het energiezuinig maken van je woning. Begin met kleine maatregelen en kijk wat er verder mogelijk is. Aan je verbruik kun je mooi zien wat het je oplevert. Maak er een uitdaging van. En laat je voorlichten door Energieloket Buren.”

Maak een afspraak voor onafhankelijk en gratis advies

Wil je ook een lagere energierekening, maar kon je niet deelnemen aan het energiecafé? Neem contact op met het energieloket voor gratis, onafhankelijk en persoonlijk advies.

Neem contact op of maak een afspraak

De uitzending gemist? Hier kun je het  online energiecafé terugkijken.

 

 

 

Titel

Hier kunt u uw tekst plaatsen