Stel uit Bouwval Gezocht wint zonnepanelenset!

Inwoners van de gemeente Buren maakten begin dit jaar kans op gratis zonnepanelen. Iedereen die voor 1 maart een offerte voor zonnepanelen aanvroeg via de collectieve inkoopactie van Energieloket Buren kon een set panelen winnen. Wethouder Pieter Neven ging woensdag 24 maart bij de winnaars op bezoek om hen te feliciteren.

Energieloket Buren geeft onafhankelijk en persoonlijk advies over de besparing en opwekking van energie in huis. Begin dit jaar begonnen zij een actie om samen zonnepanelen aan te schaffen voor een lagere prijs. Deze Collectieve Inkoopactie Zonnepanelen ging begin 2021 van start met een winactie voor de inwoners van de gemeente Buren. Alle woningeigenaren die in januari en februari een offerte voor zonnepanelen aanvroegen, maakten kans op gratis zonnepanelen.

Prijsuitreiking door wethouder Pieter Neven

Een van die offertes was van Maarten Hagreis en Brenda van Beest. Deze inwoners van Maurik zijn de winnaars van de set gratis zonnepanelen. Wethouder Pieter Neven ging woensdag 24 maart bij hen op bezoek om de prijs symbolisch te overhandigen. Hij feliciteerde het stel met het duurzamer maken van hun woning en hoopt dat veel inwoners hun voorbeeld volgen. De wethouder is blij met de grote belangstelling voor deze actie van het energieloket. “Het is mooi dat veel inwoners een offerte hebben aangevraagd, ik hoop echt dat zij hun woningen verder verduurzamen. Eigen opwek met zonnepanelen is daarbij een mooie stap in de goede richting.”

Bouwval

Maarten en Brenda deden in 2006 mee met het RTL4-programma “Bouwval gezocht”. Hun huis uit de jaren ’50 aan de Buitenweg was toen een bouwval. Bij het openen van een raam viel dit uit het kozijn. Sindsdien zijn ze bezig met het verduurzamen van hun woning. Zij hebben het huis voorzien van HR++ glas, vloerisolatie, vloerverwarming, LED verlichting en muurisolatie. Door de collectieve inkoopactie van Energieloket Buren besloten ze de vervolgstap te zetten met de aanschaf van zonnepanelen. De bewoners verwachten dat ze in de toekomst meer zonnepanelen nodig hebben als ze elektrisch gaan rijden en koken en een warmtepomp nodig hebben voor de verwarming. Ze hopen dat er dan weer een actie is van het energieloket. Inmiddels is de bouwval hun droomhuis geworden en wonen Maarten en Brenda met veel plezier in Maurik.

Titel

Hier kunt u uw tekst plaatsen