Energiecoach template

Wel interesse in energiebesparende maatregelen maar weet je niet waar je moet beginnen? Een energiecoach voor woningeigenaren helpt je gratis* en onafhankelijk bij het verkennen van de mogelijkheden van jouw huis.

Wat is een energiecoach?

Een energiecoach is een vrijwilliger met kennis van duurzaam wonen die jou graag helpt met het besparen van geld en energie. Energiecoaches zijn betrokken burgers die door bijvoorbeeld hun werk of eigen woning interesse hebben in energiebesparing. Energieloket Rivierenland biedt hen een interne opleiding aan zodat zij ook buurtbewoners zoals jij op weg kunnen helpen naar een duurzame woning. Hij of zij helpt je met plezier de weg te vinden in de -soms- complexe wereld van het energiezuinig wonen. De coach geeft je daarnaast tips om snel en goedkoop energie te besparen.

Oriënterend gesprek over energiebesparing

Het is een coach die je inschakelt aan het begin van het proces van verduurzamen. Ben je verder in je proces en heb je vragen die dieper de materie in gaan? Bel of mail je vraag of kom langs bij het energieloket. Je kunt ook de hulp inschakelen van een professionele energieadviseur. Twijfel je of je een adviseur of coach nodig hebt? Stuur ons een bericht met jouw vraag en wij helpen je verder.

Energiecoach online of bij jou thuis

Een energiecoach wil jou helpen op de manier waarop jij dat het meest prettig vindt. Je kunt bij ons aangeven hoe je het liefst in gesprek wil gaan. Kies uit:

  • bellen
  • mailen
  • videobellen
  • keukentafelgesprek bij jou thuis

Waar helpt een energiecoach wel/niet mee?

Het is voor jou als woningeigenaar goed om te weten wat je kunt verwachten van een energiecoach. De energiecoach zal je informatie geven over energiebesparende maatregelen, subsidies en financiering. Hij/ zij schetst wat er allemaal mogelijk is. De coach besteedt extra aandacht aan kleine, snelle en goedkope maatregelen en zal je naar de juiste persoon doorverwijzen met complexere vraagstukken. De coach kan je begeleiden met het invullen van het persoonlijk woondossier (HOOMdossier) en zal je wijzen op aandachtspunten in je woning. Het woondossier geeft je inzicht in wat jij kunt besparen. Een energiecoach maakt niet zelf berekening of prijsopgave. De coach adviseert je niet over specifieke producten en materialen en stuurt geen schriftelijke rapportage. Ook is een energiecoach niet gespecialiseerd in monumenten.

Een energiecoach helpt je met o.a.

  • inzicht geven in jouw energiebespaarmogelijkheden
  • met het invullen van je persoonlijk woondossier
  • gedragstips om energiezuiniger te wonen