Solention

Solention wil een bijdrage leveren aan het verduurzamen van onze maatschappij en aan de onafhankelijkheid van de burger of bedrijf. Door advies, verkoop en montage van duurzame producten wordt het mogelijk dat elke burger of elk bedrijf zich onafhankelijk kan maken van vervuilende energiebedrijven en zelf zijn energie op een schone manier kan opwekken. Bovendien is het zelf opwekken van energie goedkoper dan energie blijven kopen van een energieleverancier.

Solention is gespecialiseerd in het realiseren van grote- en kleine maatwerk projecten op het gebied van duurzame energie. Ons team beschikt over ruime ervaring in de installatie- en duurzame energiebranche. Met deze kennis en ervaring staan wij voor u klaar.

 

Wilma van den BoschWilma van den Bosch
16:12 26 Aug 23
Wij zijn dik tevreden over de communicatie, de betrouwbaarheid, en de service van dit bedrijf. Men neemt rustig de tijd om over de opdracht te praten en alle vragen te beantwoorden. Meteen na het installeren van de panelen, de aansluiting op het net en het downloaden van de app konden we zien wat de panelen opleverden. Omdat wij een schuin stuk dak op het noorden en maar een klein stukje plat dak hebben, met ook nog een luikje erin, konden er maar zes panelen geplaatst worden. Toch lijkt dit voor ons voldoende te zijn. We zijn ook erg blij dat er veilig gewerkt wordt: omdat ons huis erg hoog is, is er in de voortuin een stellage neergezet waarmee de werknemers veilig naar boven konden komen. Het enige minpunt die ik kan bedenken is, dat we lang moesten wachten op de levering vanwege een tekort aan personeel. Maar dit probleem speelt overal.
Arthur van der DeijlArthur van der Deijl
15:05 23 Aug 23
3 sterren omdat:4.5 sterren voor de competentie van de installateurs. Af en toe braken ze een dakpan.4.5 sterren kwaliteit van de panelen.2 sterren voor communicatie. Die is rampzalig slecht. Soms krijg je laat antwoord en na oplevering hoor je al helemaal niets meer. Algemene vragen, vragen hoe nu te regelen betreft de gebroken pannen, vragen over app. Na 3 e-mailtjes geef ik de moed op. Slechte zaak.Personeel dat de panelen installeerde maakte mij al op attent van slechte communicatie. Dit moet echt beter.
Jan van der WurffJan van der Wurff
10:59 10 Jul 23
Vlotte en nette installatie. Klein aandachtspunt is wel dat een kleine handleiding omtrent de werking en vooral lampjes op de enphase module in de meterkast handig zou zijn.
Patrick De GraafPatrick De Graaf
07:52 09 Jul 23
Professioneel bedrijf. Goed advies. Levertijd was lang, maar dat hadden ze ook aangegeven. Vriendelijke monteurs die de zonnepanelen netjes hebben geplaatst. Denken mee. Om 14 uur lagen de 8 panelen er keurig netjes op. Duidelijke app waar ik de panelen kan inzien. Ben er tot nu toe heel blij mee.
Tiny YkemaTiny Ykema
17:46 04 Jul 23
Keurig personeel, netjes geïnstalleerd . Prima bedrijf.Zonnepanelen geplaatst
Twan PeetersTwan Peeters
15:34 30 Jun 23
Duidelijke afspraken die nagekomen worden. Zeer professioneel. Beleefd personeel. Prima prijs. Na montage wordt alles schoongemaakt en gezamenlijk nagelopen met uitleg.Kan het bedrijf van harte aanbevelen.
Samoth Groet u allenSamoth Groet u allen
14:30 30 Jun 23
De installatie van de zonnepanelen en alles wat daarbij komt kijken, is vlekkeloos verlopen.Slechts één klein minpuntje: Het zou handig zijn als er wat meer aandacht en uitleg wordt gegeven over de lampjes op de enphase en vooral dat als deze rood branden, dat niet betekent dat er iets 'ergs' aan de hand is. Wij hebben ons nu nodeloos de eerste dagen wat zorgen gemaakt. Maak één A4-tje en geef dat aan iedere klant als uitleg om die zorgen weg te nemen. Het komt bijvoorbeeld best wel vaak voor dat de enphase een tijdlang niet met de app communiceert, terwijl er met de internet (wi-fi) verbinding niets loos is. De app zélf is duidelijk en overzichtelijk.
Dick van den BergDick van den Berg
17:58 22 Jun 23
Van adviesgesprek tot en met installeren is alles goed en zoals afgesproken verlopen. De installateurs (vader en zoon) verdienen een compliment: installatie prima uitgevoerd. Ook bij het installeren van de app heel behulpzaam. Dit bedrijf beveel ik van harte aan.
Willem EelmanWillem Eelman
06:35 20 Jun 23
Zeer tevreden over de geleverde arbeid en zonnepaneleninstallatie. Netjes gewerkt, goede communicatie en een prachtige opbrengst ook nog eens.
Kim WKim W
07:19 11 Apr 23
Zonnepanelen geïnstalleerd op vier verschillende daken. Prima gedaan, fijne mensen, goede werkers. Het enige minpunt vind ik de bedrading enorm zichtbaar aan de achterkant. Kreeg achteraf de tip van familie dat je erbij moet zijn met zulk soort dingen. Helaas was ik er niet bij op die manier. Maar met 10cm opschuiven was de zichtbaarheid nihil. Dat vind ik achteraf erg jammer.
Simon VerzijlSimon Verzijl
19:45 04 Apr 23
Q3 vorig jaar een aantal zonnepanelen leveranciers over de vloer gehad. Moeilijk bereikbaar dak, de meesten hadden hier geen acceptabele oplossing voor. Bij Solention meteen goed gevoel en hadden beter legplan dan de anderen. Eind vorig jaar besteld/aanbetaald, begin dit jaar vakkundig gelegd (glas-glas met Enphase micro omvormers).BTW terugvragen (van aanbetaling) was niet meer nodig door goed meedenken van Solention. Ook naderhand snelle reactie op email.Zie wel dat de panelen sinds 2023 een stuk duurder zijn geworden (25-30%) maar dat zal misschien voor alle aanbieders gelden.
R KosterR Koster
18:18 03 Apr 23
Dit bedrijf Komt afspraken niet na bellen niet terug en reageren na opdracht nergens op. komen de beloften niet na en houden je aan het lijntje tot aan directie aan toe loze beloften!! Wij hebben spijt dat wij hier onze zonnepanelen hebben gekocht eens maar nooit meer.
Jeff ReyJeff Rey
07:19 01 Apr 23
Professioneel bedrijf die keurig kwalitatieve (Solarwatt) zonnepanelen installeert. In november de order gedaan en de planning was dat de panelen rond mei zouden kunnen worden geleverd. Echter begin maart waren de 13 panelen al op mijn dak geplaatst! Het contact met het kantoor verliep goed en monteurs hebben uitstekend hun werk gedaan. Echter 4 sterren i.p.v. 5 sterren, omdat ik m.b.t. de Enphase envoy-s metered niet was ingelicht dat er extra werkzaamheden nodig waren om ook het verbruik af te kunnen lezen. Hierdoor heb ik toch extra kosten moeten maken om een Homewizard P1 meter aan te schaffen.
Andre BruinhorstAndre Bruinhorst
13:29 16 Mar 23
Solention heeft zojuist onze 14 Solarwatt glas-glas zonnepanelen geïnstalleerd. Geheel naar tevredenheid! Vriendelijk personeel en goede uitleg gehad. In overleg nog e.e.a. ter plekke anders opgelost. Alle rommel na afloop netjes opgeruimd en een kapotte dakpan vervangen. Tot zover een zeer tevreden klant!
RoyRoy
16:55 31 Jan 23
Fijne partij, deskundig en vriendelijk personeel. Kleine verbeterpunten: betere communicatie tijdens het bestelproces (updates) en recht plaatsen van panelen (uiteindelijk snel opgelost, dus tevreden).
Jesse Ten HoorJesse Ten Hoor
04:23 30 Jan 23
Matige ervaring. Haastig verkoopgesprek, dat ertoe leidde dat we veel extra kosten hebben gehad. Zowel kruipruimte als meterkast bleken (pas ná tekenen!) niet geschikt. "Allemaal voor rekening van de klant." Als je vervolgens aangeeft dat wat gortig te vinden, aangezien de schouw onprofessioneel was, dreigt men simpelweg met ontbinden van overeenkomst. Kortom: alles vakkundig dichtgespijkerd in de kleine lettertjes, maar wel een nare smaak aan overgehouden. Niet fijn bij een dergelijke uitgave.
Jaap PaterJaap Pater
09:25 05 Dec 22
Fijne mensen, denken mee, het laatste sterretje hadden ze kunnen verdienen als de panelen na monteren even waren schoongemaakt.Volgen monteur regenen ze wel schoon, ik hoop het maar want klim zelf niet naar boven. En dat betekend weer extra kosten.
Chantal van DuijnChantal van Duijn
05:36 08 Nov 22
De adviseur welke bij ons thuis geweest is om de situatie te bespreken had echt kennis van zaken en dacht goed mee. Tijdens het proces tussen bestellen en leveren wordt je goed op de hoogte gehouden. Het monteren is goed en vakkundig verlopen. Netjes aangesloten en duidelijke uitleg gegeven. Kortom, zeer tevreden over de gang van zaken.
Els VerstappenEls Verstappen
20:26 07 Nov 22
Na een gedegen voorbereiding binnen 1 dag de glas-glas zonnepanelen op het staalplaten dak gelegd met de Enphase micro-omvormers er achter. En duidelijk uitgelegd hoe het werkt. Klasse!
Roland GommersRoland Gommers
13:15 19 Aug 22
De panelen kwamen wat later dan gehoopt, in deze communicatie kan Solention nog wat verbeteren,Maar met de algehele communicatie levering en plaatsing van de panelen verdienen ze echt 5 sterren.Duidelijke uitleg en motivatie op locatie, en ook het plaatsen is gebeurd door zeer vakkundige werknemers.In een dikke 1/2 dag lagen de panelen op het dak en begonnen ze met stroom productie.Zeer prettig bedrijf om mee te werken en zeer vakkundig geplaatst.
Piet KlipPiet Klip
14:04 10 Aug 22
Snelle en nette installatie van onze 7 zonnepanelen.Net als de 13 zonnepanelen geplaatst in 2019 alles perfect verlopen.
Cor MolCor Mol
13:18 22 Jul 22
Na ruim drie jaar gebruik van de 15 LPG zonnepanelen met Emphase omvormers werkt alles nog steeds uitstekend en ben ik dik tevreden. Geprognoseerde opbrengst offerte 2018 4.430 kWh. Werkelijk 2019 : 4.474 kWh; 2020 4.446 kWh en 2021 4.208 kWh. De rapporages door Enphase van productie op hun website zijns betrouwbaar zonder storingen en met goede analysemogelijkheden. Installatie was door meedenken aanzienlijk logischer (bedrading geheel over het dak met kabelingang direct naar meterkast) dan concurrerende offertes.Kortom een aanrader!
Joost LeendertzJoost Leendertz
06:07 17 Jul 22
Plaatsing prima, panelen, prima, montage prima. Waarom geen vijf sterren? Administratieve proces heeft aandacht nodig. Rekening was niet gecorrigeerd voor minder werk, moest ik zelf achteraan. Offerte klopte niet, er ontbrak een micro omvormer, moest zelf toch weer bellen rond voortgang en monteurs kwamen veel vroeger dan was gemeld in de mail.Ondanks dat, wat men levert is echt prima spul. Heb mijn vierde uitbreiding gedaan en weer voor Solention gekozen.
elly jansenelly jansen
16:03 03 Jul 22
We zijn erg tevreden: duidelijke informatie, snelle reactie op de mail, volgens afspraak geplaatst. Ziet er goed uit en geeft resultaat zoals verteld. De app geeft goed inzicht op de resultaten.
Katinka Van OjikKatinka Van Ojik
14:38 20 Jun 22
Nadat wij goede dingen hebben gehoord over solention hebben wij zelf contact opgenomen voor informatie Gerard kwam bij ons thuis en heeft ons goed voorgelicht en het proces van begin tot eind gevolgd altijd konden wij terecht met vragen d.m.v. appen, bellen of mail en altijd vriendelijk te woord gestaan. De installatie is ook netjes en vakkundig gebeurt in een halve dag.zeer tevreden over het hele proces!
Eerlijk gezegd lag het niet aan hun. Maar het traject was heel vervelend, de panelen die ik besteld had hadden veel vertraging. De communicatie kwam uiteindelijk wel op gang maar dat duurde even dus wist niet waar ik aan toe was. Uiteindelijk kwamen ze er op en werken ze perfect. De installateurs hebben goed werk verricht en het ziet er heel goed uit, ze zijn nog terug geweest voor een kapotte pan en als je ze aftersale mailt krijg je netjes antwoord terug. Solarwatt (leverancier) zorgt voor de lagere score maar als je alleen zaken doet met Solention ben je beter af dan de 3 sterren die ik nu geef
Marian van AalstMarian van Aalst
13:56 15 Apr 22
Heel fijn bedrijf. Geven je de tijd om rustig na te denken. Geen gepush met meteen bellen en tekenen zoals andere bedrijven deden. Ook goede uitleg over wat nodig is maar ook wat niet nodig is. Goede communicatie. Nette en vriendelijke werkers. Heel tevreden!
marcel kooijmanmarcel kooijman
06:06 04 Apr 22
Goed bedrijf. De intake verliep helder, Gerard kwam bij ons thuis en legt geduldig en met veel kennis de verschillende soorten zonnepanelen uit. Besprak de voor- en nadelen. Bij ons kwam het er er op neer om zo optimaal mogelijk te kiezen wegens de plek waar ze komen. Binnen een dag kreeg ik een heldere offerte. Na akkoord daarvan werden de panelen besteld. De levertijd zou wat langer zijn daar het de nieuwste panelen waren. Helaas werd later duidelijk dat ze door corona en overige problemen in de fabriek erg lang niet leverbaar zijn. Solention ging daarom op zoek naar een vergelijkbaar alternatief. Daar ben ik akkoord mee gegaan. Ze werden geplaatst door Sander en een 2e medewerker. Keurig gedaan, jongens leveren vakwerk, in een halve dag was alles geplaatst en aangesloten. De werking op de pc en app werd uitgelegd. De installatie ligt nu ruim een week stroom op te wekken en werkt voortreffelijk. Ik beveel Solention aan.
Jiska OverveldeJiska Overvelde
09:25 27 Feb 22
Geweldige service. Goede uitleg. Nette plaatsing, en vriendelijke mensen. Wij zijn héél tevreden met alles wat Solention voor ons doet/gedaan heeft. Heb je een vraag, dan kun je appen, of bellen, of mailen, en je krijgt altijd snel een reactie. Ook het plaatsen van de panelen, en het aanpassen van de meterkast, ging snel en werd heel netjes gedaan. Top bedrijf!
js_loader
Solention

Solention
Francis Baconstraat 5
Ede
https://www.solention.nl

(0)

Neem contact op met dit bedrijf

Met dit formulier wordt jouw contactaanvraag doorgezet naar het betreffende bedrijf. Heb je nog behoefte aan iets meer algemene informatie voordat je een offerte laat opvragen door het bedrijf? Neem in dat geval gerust contact met ons op.

  • Het energieloket gaat vertrouwelijk om met jouw gegevens. Lees onze privacyverklaring en disclaimer.

Beoordelingen

Waarom staat dit bedrijf op deze website? 

Dit bedrijf staat op het Energieloket Rivierenland, omdat het één of meerdere maatregelen kan uitvoeren om jouw huis te verduurzamen. Het Energieloket heeft afspraken met dit bedrijf gemaakt over de offerte, omgangsvormen en voldoet aan de belangrijkste kwaliteitseisen.