Atama

Bij Atama Solar Energy hebben we de gehele keten in eigen hand: advies, inkoop, installatie en onderhoud van zonnepanelen. Hierdoor kunt u van ons topkwaliteit verwachten. Met de beste technieken, hoogwaardige materialen en uitstekend opgeleid personeel bieden wij een kwaliteitsgarantie waarop u kunt vertrouwen. Uw zonne-energie adviseur van Atama berekent vrijblijvend de mogelijkheden voor zonnepanelen in uw persoonlijke situatie.

 

Atama Solar Energy BV
4.6
Gebaseerd op 249 recensies
powered by Google
Kyls SaurenKyls Sauren
20:32 29 Nov 22
Ongeveer 1,5 jaar geleden mijn zonnepanelen gekocht via Atama. Hoewel we goede afspraken hebben gemaakt over garanties en we hierbij bewust de garantie op installatie hebben laten verlengen, is het toch niet goed afgelopen. De plaatsing ging wat moeizaam, maar er werd bijgesprongen door teams in de buurt. Fijn opgelost.Helaas kregen we problemen met de verbinding van de zonnepanelen en bleek de omvormer niet meer te werken nadat onze router kapot ging en moest worden vervangen. Ik werd telefonisch niet te woord gestaan, onmogelijk door de drukte, en moest een mail sturen. Het mailen heeft meerdere weken aan tijd gekost en helaas leidde dit niet tot op de oplossing. Kortom: er moest een monteur komen om dit op te lossen.Ik ontving een mail met de kosten, overigens exclusief btw, van 69,- voorrijkosten en 69,- arbeid per uur. Ik schrok hier enorm van en besloot te bellen. Telefonisch werd ik doorverbonden naar de medewerker die me te woord stond per mail, en drukte me op het hart dat het écht alleen was om mensen waarbij ze voor 2 minuten binnen waren. Als het onder garantie viel, zouden we geen rekening ontvangen.Monteur kreeg het na zo’n uur uiteindelijk toch voor elkaar en heeft hiervoor het hele systeem volledig moeten resetten. Een handeling die ik zelf niet kon uitvoeren. Ik was in de veronderstelling dat het onder garantie zou vallen, en was dan ook stomverbaasd een factuur van zo’n €150,- te ontvangen.Zodra ik hier melding van maakte kwam ik achter het ware gezicht van het bedrijf. Ik gaf aan niet akkoord te zijn, en vervolgens werd er gedreigd met incasso-kosten. Er was geen enkele bewegingsruimte voor mij als consument en ook stonden ze totaal niet open voor mijn feedback. Ik zou, met de kennis van nu, nooit meer mijn (te dure) producten hier bestellen. Ben je bewust van het hoge bedrag, afwegende tegen een zeer matige aftersales. Denk drie keer na voor je met deze partij in zee gaat. Zelfs reageren op mails is teveel gevraagd.
Henk KropmanHenk Kropman
13:29 18 Oct 22
Helaas slechte ervaring. Na inspectie ter plaatse ontving ik een offerte. De plaatsing van de panelen werd maanden uitgesteld doordat de omvormer niet leverbaar was. Op de dag dat de panelen uiteindelijk geplaatst zouden worden bleek dat de monteurs de opdracht niet konden uitvoeren. Ondanks de door het bedrijf zelf uitgevoerde schouw werd mij 2 weken later medegedeeld dat ik zelf, voor eigen kosten, een derde partij in moest schakelen om voorbereidende werkzaamheden te verrichten op het dak. Zo niet, dan werd de opdracht geannuleerd.
Georg aus dem SpringGeorg aus dem Spring
13:49 02 Sep 22
Van begin aan klasse.Offerte , afspraak kijken en snelle afspraak installeren van 12 zonnepanelen. Monteurs erg vriendelijk en werk top 👍
R.F. van DijkR.F. van Dijk
12:06 16 Aug 22
Zeer tevreden over de snelle installatie … echter de after-sales service is ver beneden de te verwachten maat!Een service aanvraag blijft inmiddels 3 maanden lang onafgewerkt, en dit ondanks meerdere herhaalde verzoeken! Jammer!
John JanssenJohn Janssen
17:42 19 Jul 22
14-7-22 zijn er 6 zonnepanelen geplaatst op ons door 2 bijzonder vakbekwame aardige werknemers van het bedrijf Atama Solar, ook de algehele aanvraag/ offerte behandeling is allemaal zeer soepel en helder verlopen.we zijn er blij mee en het gehele systeem loopt perfect, dwz dat alles goed werkt en via een duidelijke app uitleesbaar is.kortom Atama Solar energie als bedrijf zeer aan te bevelen, mvg fam. Janssen uit Huissen
Robin Van WenumRobin Van Wenum
12:14 04 Jul 22
Zeer slechte ervaringen met dit bedrijf. We wilden graag zonnepanelen op ons huis in de Schuytgraaf. Aan het begin was niets een probleem. Totdat de aanbetaling gedaan was. Toen begon de ellende. Meerdere malen afspraken niet nagekomen. Offerte moest (na betaling) gewijzigd worden. Legplan werd aangepast en uiteindelijk zijn ze gewoon weggegaan omdat ze een kapotte steiger hadden waar de monteurs niet op wilden werken. Zelf weer achteraan moeten bellen. Uiteindelijk alleen een slappe excuusmail gehad vol feitelijke en juridische onwaarheden. Niets opgelost.Niet mee in zee gaan.
Friedhelm SchellFriedhelm Schell
15:32 29 Jun 22
Helaas ontbrak de Q-relai anders 5 sterren. Deze was er niet maar installatie werkt en een Super team tijdens montage. Petje af!
In maart dit jaar een uitgebreide schouw gehad. Mijn dak was geschikt voor 10 panelen. Akkoord getekend. Vandaag was de plaatsing. Blijkt tijdens het installeren (door overigens heel vriendelijke en nette monteurs) dat de daklatten voor de standaard pannenklemmen te smal zijn. Zij zochten ter plekke naar een oplossing. Dat lukte niet. Telefonisch contact met t bedrijf. Binnen een uur werd besloten door het bedrijf dat mijn dak niet geschikt is voor zonnepanelen. Terwijl in mijn wijk diverse woningen voorzien zijn van zonnepanelen. Hoezo maatwerk? Dit moet toch redelijk op te lossen zijn. Daar zit je dan. Alleenverdiener. In juli gaan de tarieven nog een keer omhoog. En voordat een ander bedrijf alleen maar kan komen kijken ben je 6 maanden verder. En voor t uiteindelijke plaatsen weer eens een maand of 4. Ik voel me echt bedrogen.
Koen DerksKoen Derks
16:16 21 Jun 22
Prutsers en garantie tot de voordeur.2 jaar geleden PV-systeem geïnstalleerd. Dit ging niet soepel en ik moest ze bijvoorbeeld zelf wijzen op een losliggende aardingskabel.Na twee jaar valt de opbrengst flink tegen met wat verwacht kan worden(25% minder dan beschreven in offerte, 15% minder dan reële berekening obv oriëntatie en helling). Ik herinner mij dat ze vanwege problemen met het instellen van de omvormer twee verschillende oriëntaties op één ingang van de optimizer hadden aangesloten en beschrijf de situatie uitgebreid aan Atama. Zij weigeren simpelweg hier inhoudelijk op in te gaan en zeggen enkel "ik zie geen afwijkende opbrengst".Na contact met de fabrikant "zien wél afwijkende opbrengst en is inderdaad níét volgens richtlijnen aangesloten" wordt er nog steeds niet inhoudelijk op ingegaan. Verder zijn enkele panelen windgevoelig zonder gebalanceerde ballast bij de (plat)dakrand geplaatst terwijl de leverancier hier gewoon een oplossing voor heeft.Conclusie: onveilige installatie, niet conform richtlijnen fabrikant, significant tegenvallende opbrengsten t.o.v. reële berekening door verkeerde installatie, overdreven opbrengst in offerte (alles berekend met optimale ligging en NIET volgens legplan berekend) en medewerkers gaan niet inhoudelijk in op contact.
Jennifer de JongJennifer de Jong
09:59 09 Jun 22
De service stopt zodra de panelen op het dak liggen. Wat zich de serviceafdeling noemt kunnen ze beter opdoeken. Ben nu 5 maanden bezig om een defecte omvormer (die binnen de garantietermijn kapot is gegaan) vervangen te krijgen. Op e-mails wordt niet gereageerd, telefonisch krijg je vooral te horen dat ze het zo druk hebben en je hun in hun werk stoort door ze te bellen en telefonisch gemaakte afspraken worden niet nagekomen. De kosten lopen enorm op met een bedrijf wat normaal gesproken draait op de panelen. Zelf een nieuwe omvormer kopen en door een ander laten installeren was goedkoper geweest.
Diederik van AmeijdeDiederik van Ameijde
17:57 30 May 22
Wat een slechte service, bij installatie bleek de verkeerde omvormer geoffreerd (er is bij de schouw aangegeven dat het systeem zou werken, ongeacht of ik nu een 1 fase of drie fasen aansluiting heb). Nu blijkt dat er een drie fasen omvormer geleverd is maar ik heb (nog) helemaal geen drie fasen. Nu heb ik een dak vol zonnepanelen maar geen werkend systeem. Ik kan er nog wel begrip voor hebben dat er een foutje gemaakt is maar na vier keer bellen, 0 keer terug gebeld worden en naar drie afdelingen doorgestuurd te zijn begint mijn geduld wel op te raken. Van het kastje naar de muur! Ik wil gewoon een zonnesysteem dat werkt.Dat gezegd hebbende: de jongens van de installatie waren vriendelijk en hebben heel erg knap werk verricht!Nu nog de afhandeling.
Truste TrusteTruste Truste
20:40 13 Feb 22
Helder advies, scherpe offerte, vlot ingepland, zeer goede en veilige uitvoering. Installatie werkt nu 5 maanden en levert meer op dan verwacht.Aanrader!
Ferry DeelenFerry Deelen
18:12 24 Sep 21
Vakbekwaam installatie team en vriendelijk , keurig werk afgeleverd en ook binnenshuis alles keurig weggewerkt.Verkoop team had ook een duidelijk verhaal en een nette goede offerte welke duidelijk en zorgvuldig was opgesteld.Veiligheid bij begin en gedurende de installatie kregen veel aandacht, Top.Prijs technisch waren ze ook concurrerend dus al met al een aanrader deze firma.
Edwin VerkerkEdwin Verkerk
13:11 29 Jun 21
Perfecte installatie van de zonnepanelen. Vak- en deskundig team, klantgericht, supersnel, keiharde werkers en vriendelijke mannen!We zijn heel tevreden.Een aanrader voor iedereen die zonnepanelen wil.
js_loader
Atama

Atama
Nijverheidsweg 35
6662 NG Elst
https://atama.nl

(0)

Neem contact op met dit bedrijf

Met dit formulier wordt jouw contactaanvraag doorgezet naar het betreffende bedrijf. Heb je nog behoefte aan iets meer algemene informatie voordat je een offerte laat opvragen door het bedrijf? Neem in dat geval gerust contact met ons op.
  • Het energieloket gaat vertrouwelijk om met jouw gegevens. Lees onze privacyverklaring en disclaimer.

Beoordelingen

Waarom staat dit bedrijf op deze website? 

Dit bedrijf staat op het Energieloket Rivierenland, omdat het één of meerdere maatregelen kan uitvoeren om jouw huis te verduurzamen. Het Energieloket heeft afspraken met dit bedrijf gemaakt over de offerte, omgangsvormen en voldoet aan de belangrijkste kwaliteitseisen.