Professioneel Energie Prestatie Advies voor jouw woning (EPA-W)

Bepaal jouw energielabel en ontvang een energie-advies op maat.

Soms heb je een officieel energierapport nodig. Bijvoorbeeld voor het aanvragen van een lening die je wilt gebruiken voor het verduurzamen van jouw huis. Je kunt bij ons terecht voor zo’n officieel rapport.

Onze energieadviseur komt dan bij jou thuis en analyseert jouw woning. Op basis van zijn bevindingen stelt hij het rapport op. Daarna bespreken jullie samen het hele rapport en weet jij precies wat voor maatregelen het meest geschikt zijn voor jouw huis en jouw situatie en wat het energielabel van jouw woning op dit moment is.

Energie-Index of Energielabel?

Je hebt een officieel energierapport nodig, een zogenaamde Energie-Index. Bijvoorbeeld voor het aanvragen van een lening die je wilt gebruiken voor het verduurzamen van jouw huis. Of om in aanmerking te komen voor duurzaamheidskorting op het rentepercentage van je hypotheek. Je kunt bij ons terecht voor zo’n officiële Energie-Index.

Duurzaamheidskorting op je hypotheek

Een gecertificeerd EPA-W adviseur (Energie Prestatie Advies – Woningen) komt bij jou thuis en analyseert de woning op 150 punten. Alle installaties als CV-ketel, (mechanische) ventilatie en zonnepanelen worden in kaart gebracht, evenals hoeveel m2 glas er in de woning aanwezig is, welke mate van isolatie, etc. De uitkomst van deze analyse is de Energie-Index. Tegelijk met deze Energie-Index ontvang je het bijbehorende Energielabel wat ook 10 jaar geldig is en je bij de verkoop van je woning nodig hebt.

Dit is eigenlijk een soort nulmeting van je woning. Deze Energie-Index kan ook een vertrekpunt zijn om te kijken wat de invloed is van bijvoorbeeld het vervangen van het glas, van isoleren of het plaatsen van zonnepanelen. Als we dit door gaan rekenen noemen we het een ‘maatwerk advies’.

 

EPA-W geeft je inzicht in

  • De huidige energiesituatie van jouw huis
  • Welke maatregelen (bouwkundig en installatietechnisch) het meest geschikt zijn,
  • Wat de kosten en baten van deze maatregelen zijn
  • Op welke manieren je nog meer je energieverbruik kunt verminderen.

EPA-W Maatwerk aanvragen

Vraag een EPA-W advies aan door onderstaand formulier in te vullen. Een van onze EPA-W adviseurs zal dan spoedig contact met je opnemen.
1 
2 

Even voorstellen

Boukje

 

Boukje Pennings – EPA-W adviseur

“Een Energie-Index is een soort vertrekpunt van de verduurzamingsreis en kan soms ook nog korting op je hypotheek opleveren.”

 

Sjaak

 

Sjaak van Balen – EPA-W adviseur

“Graag help ik de mensen die hun huis willen verduurzamen met het nemen van de juiste stappen. Vaak gaat dit samen met het verbouwen/renoveren van de woning. Samen met de klant een plan van aanpak maken en het begeleiden van de klant tijdens het complete proces.”

Waar kun jij op besparen?

Eerst zelf verder online research doen? Doe dan de online quickscan en ontdek waar jij kunt besparen.

Doe nu de quickscan!