Energiecoach

Oriënteer je op de mogelijkheden van jouw woning op het gebied van energie besparen of energie opwek. Een onafhankelijk gesprek met een energiecoach helpt je. Online of bij jou thuis. Het kost je niets.

Vraag nu een gesprek aan met een energiecoach!

Voor de gemeente Neder-Betuwe is de dienst energiecoach niet beschikbaar. Woon je in deze gemeente en wil je persoonlijk advies? Dat kan! Klik hier.

Wel interesse in energiebesparende maatregelen maar weet je niet waar je moet beginnen? Een energiecoach helpt je gratis en onafhankelijk bij het verkennen van de mogelijkheden van jouw huis.

Wat is een energiecoach?

Een energiecoach is een vrijwilliger met kennis van duurzaam wonen die jou graag helpt met het besparen van geld en energie. Energiecoaches zijn betrokken burgers die door bijvoorbeeld hun werk of eigen woning interesse hebben in energiebesparing. Energieloket Rivierenland biedt hen een interne opleiding aan zodat zij ook buurtbewoners zoals jou op weg kunnen helpen naar een duurzame woning. Hij of zij helpt je met plezier de weg te vinden in de -soms- complexe wereld van het energiezuinig wonen. De coach geeft je daarnaast tips om snel en goedkoop energie te besparen.

Oriënterend gesprek over energiebesparing

Het is een coach die je inschakelt aan het begin van het proces van verduurzamen. Ben je verder in je proces en heb je vragen die dieper de materie in gaan? Bel of mail je vraag of kom langs bij het energieloket. Je kunt ook de hulp in van een professionele energieadviseur. Twijfel je of je een adviseur of coach nodig hebt? Stuur ons een bericht met jouw vraag en wij helpen je verder.

Energiecoach online of bij jou thuis

Een energiecoach wil jou helpen op de manier waarop jij dat het meest prettig vindt. Je kunt bij ons aangeven hoe je het liefst in gesprek wil gaan. Kies uit:

  • bellen
  • mailen
  • videobellen
  • keukentafelgesprek bij jou thuis

Waar helpt een energiecoach wel/niet mee?

Het is voor jou als woningeigenaar goed om te weten wat je kunt verwachten van een energiecoach. De energiecoach zal je informatie geven over energiebesparende maatregelen, subsidies en financiering. Hij/ zij schetst wat er allemaal mogelijk is. De coach besteedt extra aandacht aan kleine, snelle en goedkope maatregelen en zal je naar de juiste persoon doorverwijzen met complexere vraagstukken. De coach kan je begeleiden met het invullen van het persoonlijk woondossier (HOOMdossier) en zal je wijzen op aandachtspunten in je woning. Het woondossier geeft je inzicht in wat jij kunt besparen. Een energiecoach maakt niet zelf berekening of prijsopgave. De coach adviseert je niet over specifieke producten en materialen en stuurt geen schriftelijke rapportage

Een energiecoach helpt je met o.a.

  • inzicht geven in jouw energiebespaarmogelijkheden
  • met het invullen van je persoonlijk woondossier
  • gedragstips om energiezuiniger te wonen
  • informatie over collectieve inkoopacties

Energiecoach worden

Lijkt het je leuk om je buurtgenoten te helpen met het besparen van energie en geld? Word dan energiecoach bij Energieloket Rivierenland!

Meld je nu aan!

Toine

Energiecoach in omgeving Hedel

“In mijn werk heb ik altijd veel te maken met energiebesparing. Onze oude woning uit 1929 hebben we inmiddels behoorlijk verduurzaamd. Door de hoge RC-waarde van wand- en dakisolatie hebben we bijna geen warmteverlies en is het erg comfortabel! De dimbare LED-verlichting wordt op sommige plaatsen zelfs bediend door bewegingssensoren waardoor ze niet onnodig aanblijven. Mijn kennis wil ik overbrengen aan mensen die, net als ik, hun huis graag willen verduurzamen.”

Bart-Jan

Energiecoach in omgeving Varik

“Ik wil dat mensen weten dat duurzame ingrepen in je woning vaak ook financiële voordelen heeft. En hoe relatief gemakkelijk het kan zijn om toch al iets te doen om dat voordeel te halen. Vaak met kleine moeite kun je echt al duurzamer wonen, deze ervaring heb ik zelf ook. Ik hoop dat we mensen zo echt kunnen helpen: ze willen wel iets aan hun huis doen, maar weten nog niet echt hoe ze moeten beginnen.”

Frans

Energiecoach in omgeving Geldermalsen

“Ik kan me zó goed voorstellen dat mensen totaal niet weten waar ze moeten beginnen als ze hun huis willen verduurzamen. Ikzelf bijvoorbeeld ben wel geïnteresseerd in techniek en vind het daarom erg leuk om die mensen op weg te helpen. Je ziet vaak dat mensen met een paar tips al direct aan de slag gaan. En als woningeigenaren verder willen, kan ik ze de weg wijzen waardoor ze zien wat er allemaal mogelijk is.”