Warmtescan en warmtesafari

Met een warmtebeeldcamera kun je goed zien of en waar er precies warmte ‘lekt’ uit je woning. De camera geeft in kleur weer waar het verschil tussen de buiten- en de binnentemperatuur klein of groot is.

Meld je aan voor een warmtescan of -safari

Als je de verwarming aan hebt, zet je niet tegelijkertijd het raam open. Dat is zonde, want dan stroomt de warmte weg. Maar elk huis verliest ook warmte op plekken waar dat met het oog niet zichtbaar is. Wil je erachter komen waar jouw woning warmte lekt? Vraag dan een warmtescan aan of ga met de hele straat op warmtesafari.

Hoe werkt een warmtecamera scan?

Als je een warmtescan aanvraagt komt er een specialist naar je huis met een warmtebeeldcamera. De specialist heeft ongeveer een uur nodig om beelden te maken in en om jouw huis. Met deze beelden kan hij zien hoe het huis geïsoleerd is en waar er veel warmte lekt. Na een analyse van de woning ontvang jij een rapport. Op basis hiervan krijg je advies voor de best passende manieren van isoleren van jouw woning.

Beste tijd voor een warmtescan

Voor een warmtescan is het belangrijk dat er een groot verschil zit tussen de binnen- en buitentemperatuur. Daarom is het nodig om de scan te maken bij 5°C of lager. Ook is het van belang dat de zon nog niet op de gevel staat, bij voorkeur nog vóór zonsopgang. Na zonsondergang heb je namelijk nog kans op nagloeien van de woning en dat kan een verkeerd beeld geven tijdens de scan.

Kosten van een warmtescan

Een warmtescan kost €99,-. Dat is inclusief rapportage met beeldanalyse. In dit bedrag is de RRE-subsidie van €50,- reeds inbegrepen. Woon je in de gemeente Neder-Betuwe? Ga dan naar de pagina Warmtescans Neder-Betuwe.

Met de buren op warmtesafari

Een warmtesafari is een warmtescan die je samen met de straat of een aantal buren doet. Je loopt met de buren en een energieadviseur door de straat waar de energieadviseur een warmtescan maakt van een aantal gevels. Zo kun je met eigen ogen zien waar de huizen warmte lekken. En omdat een warmtesafari alleen kan plaatsvinden als het koud is, drinken we na afloop warme chocolademelk en glühwein.

En dat is niet alles… de energieadviseur zorgt ervoor dat hij/ zij voorafgaand aan deze avond drie woningen van binnen en buiten scant. Op basis van deze scans geeft hij/ zij dan tijdens de chocolademelk een presentatie: waar zijn de grootste lekken in de huizen? Wat kunnen we eraan doen? Hij adviseert over maatregelen die warmtelekken reduceren. En je krijgt de kans om vragen te stellen over het verduurzamen van jouw huis. En de kosten? Die zijn er niet! Vul het formulier in op deze pagina en laat weten dat je geïnteresseerd bent in een warmtesafari.

LET OP: Helaas kunnen we nu even geen warmtesafari uitvoeren i.v.m. het coronavirus. Een warmtescan is wel mogelijk. Zodra we weer in een groep mogen samenkomen is dit weer mogelijk. Vraag gerust vast informatie aan.

Warmtesafari in het nieuws | Omroep Gelderland | 13 februari 2020 | ‘In de binnenstad van Zaltbommel zien ze de warmte uit hun huis ontsnappen.’

Ik heb interesse in een warmtescan van mijn woning

  • Bij genoeg belangstelling kan in een buurt een warmtesafari georganiseerd worden. Hierbij is een energieadviseur aanwezig. Een warmtesafari is gratis.

Ik wil graag een warmtescan of -safari aanvragen!

Wil jij graag energie besparen en opwekken en ben je benieuwd wat een warmtescan voor jou en/ of jouw straat kan doen? Neem dan contact op met het energieloket en laat het weten dat je geïnteresseerd bent.

Ik wil contact met het energieloket