Warmtescan

Waar lekt je woning warmte?

Met een warmtescancamera kun je goed zien of en waar er precies warmte ‘lekt’ uit je woning. De camera geeft in kleur weer waar het verschil tussen de buiten- en de binnentemperatuur klein of groot is. Met de warmtecamera maken we een warmtescan van jouw huis. 

De speciaal opgeleide energiecoach heeft ongeveer een uur nodig om beelden te maken in en om jouw huis. Met deze beelden kan hij zien hoe het huis geïsoleerd is en waar er veel warmte lekt. Na een analyse van de woning ontvang jij een rapport. Op basis hiervan krijg je advies voor de best passende manieren van isoleren van jouw woning.

 

Energieadviseur Wim:

“Je hoeft niet per se allemaal in een soortgelijk huis te wonen om aan de warmtesafari mee te doen. Diversiteit is enorm leerzaam voor iedereen.

 

Wanneer kun je een warmtescan laten uitvoeren?

Voor een warmtescan is het belangrijk dat er grote verschillen zit tussen de binnen- en buitentemperatuur. Daarom is het nodig om de scan te maken bij 5°C of lager. Ook is het van belang dat de zon nog niet op de gevel staat, dus bij voorkeur nog vóór zonsopgang. Na zonsondergang heb je namelijk nog kans op nagloeien van de woning en dat kan een verkeerd beeld geven tijdens de scan.

Wat kost een warmtescan

Een warmtebeeld onderzoek kost €99,-. Dat is inclusief rapportage met beeldanalyse. In dit bedrag is de RRE-subsidie van €50,- reeds inbegrepen.

In het nieuws | Omroep Gelderland | 13 februari 2020

In de binnenstad van Zaltbommel zien ze de warmte uit hun huis ontsnappen.

Stel je vraag

Ik wil graag een warmtescan

Wil jij graag energie besparen en opwekken en ben je benieuwd wat een warmtescan voor jou kan doen? Vraag dan een adviesgesprek aan met een van onze energieadviseurs en laat weten dat je geïnteresseerd bent in een warmtescan.

Ik wil contact met een energieadviseur!